Hotelliarvio: Almanac Barcelona – yksi kaupungin tyylikkäimmistä

Almanac Barcelona hotelli

Hiljattain valmistunut hotelli Almanac Barcelona on kiistattomasti yksi kaupungin upeimpia hotelleja. Hyvällä sijainnilla vain muutaman korttelin päässä Placa de Catalunyalta Almanac Barcelona tarjoaa hyvän mahdollisuuden kokea Barcelonan päänähtävyydet sekä parhaat ravintola-alueet tarvittaessa vaikkapa viikonloppureissun aikana.

Alamanac Barcelona hurmaa palvelullaan

Mikä Almanacista sitten tekee yhden Barcelonan parhaista hotelleista? Ensimmäisenä esille täytyy nostaa palvelun taso, joka on huippuhotelleissa säännöllisesti vierailevallekin erittäin kovaa tasoa. Hotelliin saavuttaessa henkilökunta opastaa oma-aloitteisesti asiakkaan omaan huoneeseensa ja käy lyhyesti läpi hotellin palvelut sekä huoneen erikoisuudet. Niihin kuuluu esimerkiksi huonekohtainen uusi Samsung-merkkinen älypuhelin, jolla voi soitella mielin määrin minne päin maailmaa tahansa. Puhelinta voi halutessaan käyttää myös huoneen avaimena etälukumahdollisuuden avulla.

Älypuhelimesta ja tabletista hallitaan myös esimerkiksi huoneen valaistusta, verhoja sekä voi siitä selata myös ravintolan ruokalistaa ja tehdä tilauksia huonepalvelulle.

Kaiken kaikkiaan palvelu on erittäin ystävällistä ja suomalaiseen makuun ei liian tyrkyttävää tai päällekäyvää.

Art Deco yhdistyy nykyaikaan

Almanac Barcelona hotelli

Vaikka Almanac Barcelona on hiljattain valmistunut hotelli, sen tyylissä on onnistuttu tuomaan sopiva ripaus 1920-luvun Art Deco -henkeä. Usein uudet hotellit ovat tyyliltään kliinisen moderneja, mutta Almanacissa paikallinen suunnittelija Jaime Beriestain on kieltämättä tehnyt hienoa työtä luodessaan yhtenäisen tyylin, joka jatkuu yleisten tilojen ja ravintolan läpi hotellihuoneisiin asti. Vaaleita kivipintoja, puuta sekä kuparia yhdistelevä tyyli vetoaa ainakin omaan tyylisilmään sopivan pelkistetyllä mutta lämpimällä ilmeellään.

Oman lisänsä muutenkin upeisiin hotellihuoneisiin tuo käytössämme olleen huoneen pieni ranskalaistyylinen parveke, josta aukeaa hulppea näkymä pitkin Gran via de les Corts Catalanes -katua. Vilkkaasti liikennöidyn kadun melu häviää kuin tuhka tuuleen jämerän oven sulkeutumisen kanssa. Aamulla herätessä on yksinkertaisesti pakko käydä parvekkeella venyttelemässä ja katsomassa, millaiseen päivään Katalonia on herännyt.

Barcelonan paikallisia herkkuja aamupalaksi

Almanac Barcelona kattaa aamiaisen hotellin katutasossa sijaitsevaan Línia Brasserie -nimiseen ravintolaan. Tarjolla on paikallisia herkkuja niin buffetista kuin erikseen henkilökunnalta tilattavalta lämpimien ruokien listalta. Pöytään kannetaan lisäksi erikseen kokoelma leipiä ja leivonnaisia sekä näiden kanssa nautittavia hilloja. Kahvi tämän tason paikassa tilataan luonnollisesti henkilökunnalta, cappuccino oli kauniisti kaadettu ja maku miellyttävän aromaattinen.

Myös illallista voi lämpimästi suositella hotellin omassa ravintolassa. Línia-ravintolan menu on suomalaisittain hyvinkin kohtuuhintainen ja suositeltavaa on ottaa annoksia matkaseurueen kesken jaettavaksi. Mikäli suunta jatkuu illalliselle vaikkapa läheiseen Goottikortteliin La Ramblan itäpuolelle, alkumaljat kannattaa käydä nauttimassa auringonlaskun aikaan Almanac Barcelonan kattotasanteen Azimuth-baarissa. Paikka on kerrassaan upea ja sopii niin romanttisen illan alkupisteeksi kuin työillallisenkin yömyssyille.

Almanac Barcelona hotelli

Yksi tämän tason hotellin parhaita puolia on se, että lähes kaikki kuviteltavissa olevat yksityiskohdat on mietitty mahdollisimman miellyttävän vierailun takaamiseksi. Monelle yksi huippuhotellien yksityiskohtien kohokohdista saattavat olla ne pienen pienet kosmetiikkatuotteet, jotka odottavat kylpyhuoneessa käyttäjäänsä. Almanacissa nämä tuotteet eivät ensinnäkään ole pieniä, vaan 250 millilitran pumppupulloja, joten jos näitä mielii viedä muistoksi kotiin, seikka kannattaa ottaa huomioon matkatavaroita pakatessa, eivät mene läpi käsimatkatavaroissa. Toiseksi Almanac Barcelonan kosmetiikkatuotteet ovat laadultaan ja tuoksuiltaan mielettömän hyviä (nämähän on suorastaan pakko viedä kotiin asti). Omenaan ja päärynään vivahtavat tuoksut ovat tyylikkäitä ja omaperäisiä.

Juuttikankaasta valmistetusta meikkipussukasta löytyy lisäksi kaikki oleellisimmat päivittäiskosmetiikkatuotteet alkaen hammasharjasta, partahöylästä ja tyylikkäästä puisesta kammasta.

Mukavaksi yksityiskohdaksi voi laskea myös sohvapöydälle asetellun suklaakonvehtirasian, josta löytyy viisi herkullista suklaapalaa. Minibaarista löytyy olutpainotteisesti (myös Almanacin nimikko-olutta) juomapuolta sekä pikkunaposteltavia. Laadukkaita kahvikapseleita on myös tarjolla.

Mikäli Barcelonaan on suuntaamassa pienen lapsen kanssa, Almanac Barcelona tarjoaa palveluvalikoimassaan myös lapsenhoitoa. Yhteenvetona Almanac jättää tunteen, että hotelliin on mukava palata. Hyvä sijainti, ystävällinen palvelu sekä tyylikäs kokonaisuus tarjoavat Barcelonan matkalle kerrassaan loistavat lähtökohdat.

Toistaiseksi Almanac Barcelona on hotelliketjun ainoa hotelli, mutta vuoden 2019 aikana Almanac avaa hotellit Prahaan, Wieniin ja Budapestiin.


Almanac Barcelona

n. 300 € / yö
9.2

Viihtyisyys

9.5/10

Palvelu

9.2/10

Aamiainen

9.0/10

Sijainti

9.5/10

Hinta-laatusuhde

9.0/10

Erityisen hyvää

  • Hyvällä sijainnilla
  • Ystävällinen henkilökunta
  • Upeat kosmetiikkatuotteet
  • Näkymät huoneesta

Parannettavaa

  • Hintava