Suomessa myytävät sähköautot

Suomessa myytävien sähkö- ja hybridiautojen määrä kasvaa nopeasti. Listasimme kaikki maassamme myytävät sähköautot ja päivitämme listaa säännöllisesti.

Tällä hetkellä suurista autovalmistajista BMW, Hyundai, Mercedes-Benz, Nissan, Renault, Tesla ja Volkswagen tuovat Suomeen kuluttajakäyttöön suunnattuja täyssähköautoja.

Suomeen tuotavat täyssähköautot (henkilöautomallit): 

BMW i3

Hyundai IONIQ Electric

Kia Soul EV

Mercedes-Benz B 250 e

Nissan Leaf

Renault ZOE

Tesla Model S

Tesla Model X

Volkswagen e-Golf

Volkswagen e-Up!

Sähköauton lataus

Erilaiset lataustavat

Sähköautojen lataus on tyypillisesti mahdollista kolmella eri tavalla. Kotilataukseen ja väliaikaiseen lataukseen soveltuvan hitaan lataustavan lisäksi suuri osa julkisista latausasemista on keskinopeita niin sanottuja Type2-latausasemia. Lisäksi suurin osa täyssähköautoista pystyy hyödyntämään pikalatausasemia, joita on yleensä suurten huolto- ja liikenneasemien yhteydessä.

Pikalataustapoja on kahta erilaista: ChaDeMo- sekä CCS -lataustapaa. ChaDeMo-lataus on tyypillisesti japanilaisissa sähköautoissa, CCS-lataus puolestaan eurooppalaisissa sähköautoissa sekä esimerkiksi Hyundain IONIQ-sähköautossa.

Suomessa myytävät sähköautot - toimintamatkat

Oheisesta taulukosta näet sähköautojen toimintamatkat NEDC-toimintasyklin (New European Driving Cycle) mukaan ilmoitettuina lukemina. Luvut ovat autovalmistajien ilmoittamia ja värikoodeilla helpotetaan toimintamatkojen tulkitsemista.

BMW i3 (60 Ah) 190km
BMW i3 (90 Ah) 300km
Hyundai IONIQ Electric 280km
Mercedes-Benz B 250 e 150km
Nissan Leaf (24 kWh) 199km
Nissan Leaf (30 kWh) 250km
Nissan e-NV200 170km
Renault ZOE 400km
Tesla Model S 75 480km
Tesla Model S 90D 557km
Tesla Model S P100D 613km
Tesla Model X 75D 417km
Tesla Model X 90D 489km
Tesla Model X P100D 542km
Volkswagen e-Golf 300km
Volkswagen e-Up! 160km

Sähköautot blogeissa

Autovouhotuksen Oikosulku-blogia kirjoittava Tuomas Sauliala on erikoistunut sähköautoihin. Tuomas on ajanut lähes kaikkia Suomessa myytäviä täyssähköautoja, pistokehybridejä sekä perinteisiä hybridejä.