Uusi Mazda2 Premium Plus Red – katsaus muotoiluun

Uuden sukupolven Mazda2 on saanut muun Mazda-malliston tavoin ylleen Kodo-takin. Linjava Kodo-nimellä kulkeva muotoilu löytyy uuden kakkosen myötä kaikista uusista Mazdoista. Koeajamamme Mazda2 Premium Plus Red -varustelulla maksaa 6-portaisen automaattivaihteiston kanssa hieman vajaat 21 000 euroa, mitä voi pitää laatuvaikutelmaan nähden varsin kohtuullisena.

Ulkoisesti uusi Mazda2 muistuttaa pykälää isompaa Mazda3-hatchbackia, joskin peräpäässä ero on suurin tavaratilan osalta. Auto näyttää tasapainoiselta katselipa sitä mistä kulmasta tahansa, ja verrattuna Mazda3:een auto tuntuu kaupunkioloissa ketterämmältä. Lisäksi näkymä ulos on monin paikoin kolmosta parempi, esimerkiksi takaikkunasta.

Sisätilojakaan Mazda2:en ei tarvitse häpeillä isoveljensä rinnalla. Premium Plus Red -varustelutasossa näkyvimmät yksityiskohdat ovat, yllätys yllätys, punaisia. Kojelauta puna-valkoisine yksityiskohtineen on samaan aikaan ilmavan ja elegantin näköinen olematta kuitenkaan lainkaan konservatiivinen. Muotoilua voi pitää hyvällä maulla toteutetun leikkisänä. Yksi hienoimmista yksityiskohdista ovat pyöreät, suihkumoottoreita muistuttavat, ilmasuuttimet, jotka ovat myös käytettävyydeltään helpot. Sisustuksessa on käytetty paljon hiilikuidusta valmistettuja paneeleita, jotka tuovat autoon ripauksen urheilullisuutta.

Mazda2

Punaisella koreakiiltoisella muovilla kehystetyt ilmasuuttimet on tyylikkäästi muotoillut ja helppokäyttöiset.

Mazda2

Automaattivaihteiston sport-asetus tuo menoon yllättävän paljon ruutia. Kytkintä tulee käytettyä kaupungissa varsin tiuhaan, sillä sen kytkeminen tekee moottorijarrutuksesta todella tehokkaan. Monesti jarruun ei tarvitse edes koskea.

Mazda2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *