Volvo XC40 täydentämään maasturimallistoa

New Volvo XC40 - exterior
Kuva: Volvo Group

Volvo XC40 esiteltiin syyskuussa Milanossa, ja se on Volvon ensimmäinen tuote kompaktien SUV-mallien luokkaan. Tämän myötä Volvolla on ensimmäistä kertaa historiansa aikana kolme uutta SUV-mallia. Se on automarkkinoiden nopeimmin kasvava autoluokka.

Samalla uusi XC40 on myös ensimmäinen Volvon sekä Geely-konsernin malli, jossa käytetään modulaarista alustaratkaisua. Sama alustaratkaisu tullaan näkemään myös muissa Volvon 40-sarjan autoissa.

Akseliväliksi ilmoitetaan 2,7 metriä, ja tavaratilaksi 460 litraa. XC40 saa uusista 60- ja 90- sarjan autoista tuttuja turvallisuus-, yhteys-, tieto-, ja viihdetoimintoja.

Kuva: Volvo

Moottorivalikoima tulee heti alusta alkaen kattamaan D4-dieselmoottorin, ja T5-bensamoottorin. Täyssähkömalli tullaan julkaisemaan myöhemmin.

Mallin tuotanto alkaa Belgian Gentissä marraskuussa, ja hinnasto julkaistaan lokakuussa, jolloin myös mallin tilaaminen tulee mahdolliseksi. Se on kuitenkin jo kerrottu, että hinnat alkaen -malli maksaa Suomessa 39 953 euroa.

Volvolla uskotaan, että useampi uusi malli maastureissa lisää merkin vetovoimaa. Volvo XC40 sisältää vakiona esimerkiksi 12,3 tuumaisen digitaalimittariston.

1 Comment

Comments are closed.