24 miljardin jätti-investoinnit – Mitä Audi aikoo?

Kuva: Audi

Audi on aloittanut historiansa suurimman investointiohjelman, joka tulee kestämään seuraavat viisi vuotta aikavälillä 2015-2019. Suuruudeltaan 24 miljardin euron investointien tavoitteena on kehittää uusia automalleja ja tekniikkaa vastaamaan tulevaisuuden päästörajoituksia. Lisäksi teknisiä edistysaskelia aiotaan ottaa kuljettajaa avustavien järjestelmien kehittämisessä sekä autojen liitettävyydessä tietoliikenneverkkoon. Myös uusia tuotantolaitoksia aiotaan perustaa maailmanlaajuisesti, ja ainakin Saksassa sijaitsevia Ingolstadtin sekä Neckarsulmin tuotantolaitoksia aiotaan laajentaa.

”Kestävä kasvu on meille tärkeää, ja sen vuoksi panostammekin jatkossa autojen sähköistämiseen ja kevyiden rakenteiden kehittämiseen.”, linjaa Audin toimitusjohtaja Rupert Stadler

Jo olemassa oleva Audi-mallisto tulee saamaan tulevien lähivuosien aikana uusia taloudellisempia polttomoottoreita, minkä lisäksi uusia malleja tullaan näkemään C- ja D-segmenteissä. Q-sarjan maasturiperhe kasvaa ainakin pienellä Q1-mallilla vuonna 2016. Myös plugin-hybridit tulevat tekemään laajemman esiinmarssin, ja ensimmäisenä tulokkaana on jo esitelty Audi A3 Sportback e‑tron.

Los Angelesin autonäyttelyssä esitelty polttokenno-konsepti Audi A7 Sportback h‑tron quattro jättää ilmoille myös kysymyksen siitä, kuinka varteenotettavana vaihtoehtona Audi näkee polttokennoautot tulevaisuuden voimanlähteenä.

Leave a Reply