5 yllättävää asiaa, joita et tiennyt uudesta Ford Fiestasta

Ford Fiesta
Kuva: Ford

Yksi tämän vuoden mielenkiintoisimmista autouutuuksista pienten- ja keskikokoisten autojen kokoluokassa on Ford Fiesta. Auto on kasvanut kokoa, näköä ja varusteiden määrässä, ja Fiestan suunnittelussa on kiinnitetty aiempaa enemmän huomiota yksityiskohtiin. Ohessa viisi yllättävää asiaa, joita tuskin tiesit uuden Ford Fiestan suunnittelusta.

1. Aurinkovoidetta ja farkkuja

Fordin insinöörit ovat testanneet uuden sukupolven Fiestan lämmitetyn nahkaisen ohjauspyörän varmistaakseen, että se kestää kuljettajan käsissä olevan aurinkovoiteen.

Aurinkovoide on vain yksi niistä arkipäiväisistä asioista, joilla testattiin Fiestan sisätiloja. Nahkaistuimet on suunniteltu kestämään kahviroiskeita, urheiluvälineistä tarttuvaa likaa ja jopa uusista denim-farkkuista tarttuvaa väriä.

2. Robottipeppu istui auton penkeille 25 000 kertaa

Mistä Ford tietää, että Fiestan istuimet pysyvät mukavina koko auton eliniän? Kestävyyttä testattiin robotilla, joka ”istui” penkeille 25 000 kertaa.

Istuintyynyt käyvät läpi 60 000 testauskierrosta, joka varmistaa kulutuskestävyyden. Istuinten materiaali pysyy joustavana ja mukavana jopa 30 asteen pakkasessa vielä 24 tunnin jälkeenkin.

3. Laaduntarkkailua ääniä tunnistamalla

Jotkin täysin uuden Fiestan koripaneeleista on valmistettu käyttämällä uutta teknologiaa, joka analysoi puristusprosessin aikana äänitaajuuksia ja tunnistaa sen perusteella osat, jotka eivät ole Fordin laatustandardien mukaisia ennen kuin se siirtyy tuotannossa eteenpäin.

Kölnissä sijaitsevasta tehtaasta valmistuu uusi Fiesta aina 68 sekunnin välein. Tehtaassa Fiestasta voidaan rakentaa yhteensä noin 20 000 erilaista versiota.

4. Ovien kiinni saaminen ei ole voimalaji

Täysin uuden Fiestan ovien sulkeminen vaatii 20 prosenttia vähemmän voimaa auton sisäilmanpoistimiin tehtyjen parannuksien ansiosta. Innovatiiviset piilotetut ovien reunasuojukset tulevat esiin auton ovia avattaessa. Ne suojaavat kolhuilta ja naarmuilta sekä Fiestan ovia että Fiestan viereen pysäköityjä autoja.

Ovien sisäpuolella on paineanturit, joiden ansiosta turvajärjestelmät aktivoituvat useita millisekunteja nopeammin sivutörmäystilanteessa.

5. Insinöörit kuuntelivat 5000 musiikkikappaletta

Kun täysin uuden Fiestan B&O PLAY -äänentoistojärjestelmää kehitettiin, insinöörit kuuntelivat vuoden aikana yli 5 000 kappaletta varmistaakseen, että ensiluokkainen 675 watin äänentoisto kuulostaa hyvältä, kuunneltiinpa sitten Adelea, Foo Fightersia, Jay-Z:tä tai vaikkapa klassista musiikkia. Musiikki kuulostaa hyvältä sekä hiljaa että kovaa soitettuna.

Kymmenen kaiutinta sisältävää B&O PLAY -äänentoistojärjestelmää on testattu kaupunkien keskustoissa, moottoriteillä ja maaseututeillä. Järjestelmässä on yhdeksänkanavainen vahvistin tarkkaan äänensäätöön, kojelaudan yläosaan asennettu keskiäänikaiutin ja tavaratilaan asennettu 200 mm subwoofer. Valinnainen surround-ääni tarjoaa 360 asteen äänimaailmakokemuksen.