Alfa Romeo Stelvio – katumaasturien valtias

Alfa Romeo Stelvio

Stelvio

Tänä keväänä koetaan historiallisia hetkiä kun Alfa Romeon historian ensimmäinen katumaasturi nimeltään Stelvio saadaan myyntiin ja myös Suomeen. Alfa Romeo Stelvio on saanut nimensä Pohjois-Italian Alpeilla sijaitsevasta ja lähes kolmen kilometrin korkeuteen kurottavasta, serpentiinimäisestä vuoristotiestä, joka kuuluisassa Top Gear -ohjelmassa noteerattiin yhtenä maailman parhaista teistä ajaa.

 

Versiot

Alfa Romeo Stelvio iskee suoraan keskikokoisten premium-maasturien luokkaan valtteinaan suorituskyky, hyvä vastine rahalle ja urheilullinen ajokokemus. Alfa Romeon ensimmäisen SUV-luokan auton kohdalla ei voida puhua vain katumaasturista, sillä auton ajettavuus ja suorituskyky on hiottu tekemään siitä lajinsa paras. Esimerkkinä tästä on malliston lippulaiva, 510 hevosvoimainen Stelvio Quadrifoglio, joka kiihtyy nollasta sataan 3,9 sekunnnissa, ja jonka huippunopeus on 307km/h!

 

Stelvion tuotanto on alkanut 210-hevosvoimaisesta dieselnelivedosta ja bensamoottorinen 280-hevosvoimainen versio saapuu sen jälkeen. Suomeen ei tässä vaiheessa liene tulossa takavetoisia malleja, vaan kaikki versiot ovat nelivetoisia, vaihteistona ZF:n valmistama ja moneen kertaan kehuttu 8-portainen automaattivaihteisto. Jo lanseerattu Giulia tulee säilymään sedan-mallisena, joten näyttävää ja suorituskykyistä farmaria tai katumaasturia etsivälle Stelvio on Alfa Romeon vastaus.

 

Alfa Romeo Stelvio – Hinnat

Stelvion hinnasto on juuri julkaistu (katso tästä) ja ensimmäisiä autoja odotetaan myös ennen kuuminta kesää Suomeen nähtäväksi . Stelvion hinnat ovat alkaen 54 995€ + toimituskulut sisältäen kattavan Super-varustelun. Tässä premium-maastureiden luokassa Stelvion kilpailijoita ovat mm. BMW X3, Audi Q5, Mercedes-Benz GLC, Volvo XC60 sekä Porsche Macan.