Audi, BMW ja Mercedes-Benz – mutta mikä niistä on suosituin?

Mercedes-Benz ajovalot
Mercedes-Benz teki vuonna 2017 kaikkien aikojen myyntiennätyksensä. Kuva: Mercedes-Benz

Kilpailu saksalaisten premium-automerkkien välillä on kovaa niin maailmalla kuin Suomessakin. Kotimaisissa ensirekisteröintitilastoissa Audi, BMW ja Mercedes-Benz ovat peräjälkeen merkkitilastoissa sijoilla 9, 10 ja 11.

Suosituimmaksi saksalaiseksi premium-merkiksi on kivunnut Mercedes-Benz, jonka autoja rekisteröitiin vuonna 2017 yhteensä 6419 kappaletta. Mercedes-Benz on kasvattanut markkinaosuuttaan peräti 10,6 prosentilla vuoteen 2016 verrattuna. Heti Mersun perässä tulee 5599 ensirekisteröidyllä autolla. Huomattavaa on tosin se, että Audin suosio on tippunut 7,9 prosentilla vuoden aikana. BMW:n ensirekisteröinnit ovat puolestaan hienoisessa 3,2 prosentin kasvussa, ja merkin autoja laitettiin rekisteriin viime vuonna 4956 kappaletta.

Mikä Mercedes-Benzin suosion takana on?

Mercedes-Benz on tällä hetkellä kovassa vedossa maailmanlaajuisesti. Suuret panostukset mallisarjojen uudistamiseksi tuntuvat kantavan hedelmää ja merkki myikin vuonna 2017 enemmän henkilöautoja kuin koskaan yhtiön historian aikana. Maailmanlaajuisesti asiakkaille toimitettiin lähes 2,3 miljoonaa autoa. Erityisen suosituiksi automalleiksi osoittautuivat E-sarjan autot sekä katumaasturimallit.

Tänä päivänä Mercedes-Benz on yhä useamman autonostajan varteenotettava vaihtoehto. Tähän on malliston laajenemisen ohella ollut kiistatta suuri vaikutus myös Valmet Automotiven roolilla päämiehemme luotettavana ja tuotannoltaan kasvavana kumppanina. Tämän ansiosta Mercedes-Benz nähdään laajasti myös maamme talouden kannalta tärkeänä tuotteena, Veho Oy Ab:n toimitusjohtaja Kenneth Strömsholm summaa vuodesta 2013 Suomessa jatkuneen positiivisen kehityksen.

Mercedes-Benzin SUV-malliston suosio kasvaa jatkuvasti, sillä maasturien menekki lisääntyi 14 prosenttia yhteensä 805 000 autoon. GLA, GLC, GLC Coupé, GLE, GLE Coupé, GLS ja G-sarja tekivät näin yhden vuoden myyntiennätyksensä. Eniten myydyt mallit olivat Suomen Uudessakaupungissakin valmistettava GLC sekä GLA.

Menestyksen vuodet tarkoittavat Mercedes-Benzille luonnollisesti hyviä lähtökohtia kehittää tuotteita myös lähitulevaisuudessa. Alkaneen vuoden aikana esitellään uudet entistä ympäristöystävällisemmät diesel- ja bensiinimoottorit yhä useampaan mallisarjaan.  Samaan aikaan merkillä on käynnissä  voimakas malliston sähköistäminen 48 voltin sähköjärjestelmän (niin sanottu kevythybridi) sekä uuden sukupolven plug-in-lataushybridien avulla. Tänä vuonna esitellään myös kokonaan uusi EQC, ja ensi vuonna luvassa on ensimmäinen täyssähköinen EQ-tuoteperheen SUV-malli. EQ-sähköautot tullaan rakentamaan samoilla tuotantolinjoilla muiden Mercedes-Benz-mallien kanssa.