Audi e-tron voitti Tekniikan Maailman talvisähköauto 2020 -tittelin

Audi e-tron 55 qauttro
Kaksi sukupolvea sähköautoja: Audi e-tron ja Elcat. Kuva: Tuomas Sauliala

Täyssähköinen Audi e-tron on voittanut Tekniikan Maailman sähköautojen talvivertailun. Talvisähköauto 2020 -titteliin Audi e-tronin siivitti tasainen suoritus kaikilla testin osa-alueilla.

Audi e-tronin todettiin olevan parhaimmillaan maantieajossa, ja nelivetoisen auton etenemiskykyä kehuttiin kympin arvoiseksi suoritukseksi. Audi e-tronin todettiin myös päihittävän monissa hyvältä talviautolta odotettavissa ominaisuuksissa polttomoottoriautot mennen tullen.

Tekniikan Maailman talvisähköautovertailussa oli tänä vuonna mukana kuusi autoa, joiden hintahaarukka oli noin 30 000 ja 90 000 euron välillä (alkaen hinnat).

Audi e-tron on valmistajansa ensimmäinen täyssähköinen sarjatuotantoauto. Sen neliveto on toteutettu kahdella sähkömoottorilla, jotka tuottavat normaaliolosuhteissa 265 kW:n huipputehon, ja boost-ominaisuuden aikana 300 kW. Huippuväännöt asettuvat vastaavasti 561 ja 664 newtonmetriin.

Testattu auto oli Audi e-tron 55 quattro -mallimerkintäinen, jossa ajoakuston nettokapasiteetti on 86,5 kWh:a. Myöhemmin tänä vuonna e-tronista tulee Suomessakin tarjolle hieman maltillisemmilla tehoilla ja 64,7 kWh:n akustolla varustettu edullisempi e-tron 50 quattro -malliversio.

1 Comment

Comments are closed.