Audilta uusi pikkumaasturi Q2

Syksyllä Euroopan markkinoille saapuva Audin uusin, ja samalla pienin, katumaasturitulokas Q2 esiteltiin hiljattain Geneven autonäyttelyssä. Ulkomuodoltaan kulmikas Q2 tuo äkkiseltään mieleen massakauden läpikäyneen Volkswagen Polon, erityisesti autoa takaapäin tutkittaessa. Edestä Q2 näyttää enemmän tutulta Audilta, joskin päiväajovalojen muoto tuo erehdyttävästi mieleen Volvon Thorin vasaraksi kutsutun muodon. Suurissa XC90, S90 ja V90 -malleissa, ja sittemmin myös V40-faceliftissä esitelty valojen muotoilu on ansaitusti saanut kiitosta, mutta Audin ratkaisu muotoilla ajovalot samaan tyyliin herättää hieman ihmetystä.

Audi Q2

Sinänsä muotoilusta nillittäminen on hieman turhaa, vaikutteita kun ottavat aivan kaikki. Esimerkiksi uuden Citroen C4 Picasson led-takavalot näyttävät hämärässä aivan Audi Q7-luksusmaasturin valoilta. Audi on onnistunut tuottamaan omaperäisiä led-valoja jo vuosien ajan (esimerkiksi uusi A4), joten “lainaus” Volvolta jää harmittamaan.

Vielä jos yhden kappaleen verran Audi Q2:en muotoilusta. Mitä mieltä olette sivuprofiilista? Auton korkea hartialinja ja suhteessa matalat ikkunat luovat eittämättä jykevän vaikutelman, mutta c-pilarin niin sanotusti leijaileva muotoilu tuo erehdyttävästi mieleen kohta vuoden verran markkinoilla olleen Hyundai i20:en. Ei siinä, komealtahan Q2 näyttää ja mukavaa, että Audi kokeilee aiempaa rohkeammin uudenlaista muotoilua.

Audi Q2

“Uudessa Audi Q2:ssa olemme kehittäneet persoonallista geometristä muotokieltä, jossa on kuitenkin nähtävissä Q-perheen design.” kertoo Audin pääsuunnittelija Marc Lichte .

Menopuolella uuteen Audi Q2:een on tarjolla kuusi moottorivaihtoehtoa teholuokissa 85 kW (116 hv) – 140 kW (190 hv): yksi kolmisylinterinen 1,0 TFSI, kaksi nelisylinteristä bensiinimoottoria 1,4- ja 2,0-litraisena sekä kolme nelisylinteristä dieselmoottoria 1,6- ja 2,0-litraisina. Vaihteistovaihtoehtoina kaikkien moottorivaihtoehtojen yhteydessä ovat kuusivaihteinen manuaalivaihteisto ja seitsemänvaihteinen S tronic -automaattivaihteisto. 2,0 TFSI ja 2,0 TDI moottorien yhteydessä on tarjolla quattro-neliveto. Progressiivinen ohjaus on vakiovarusteena kaikissa versioissa.

Uusi Audi Q2 on 1,51 m korkea ja 1,79 m leveä. Pituutta autolla on 4,19 m ja ylitykset ovat lyhyet. Akseliväli on 2,60 m. Tavaratila on kooltaan 405 l, takaistuimet alas kaadettuina 1 050 l. Korkeasta istuma-asennosta huolimatta Q2:ssa on haluttu säilyttää henkilöautomainen tunnelma. Kuljettajan istuin on urheilullinen ja ohjauspyörä on sijoitettu matalalle kuten Audi sedan -malleissa.

Uutukainen ei ole vielä saanut hintoja, mutta varustepuolella pitäisi olla hyvin valinnanvaraa. Audi Q2:een on saatavilla virtuaalinen mittaristo ja head-up display -tuulilasinäyttö. Tarjolla on myös ACC adaptive cruise control Stop & Go -toiminnolla, traffic jam assist -ruuhka-avustin, Audi side assist -kaistanvaihtoavustin, Audi active lane assist -kaistanpitoavustin, liikennemerkkien tunnistus sekä pysäköinti- ja risteävästä liikenteestä varoittava avustin taakse. Infotainment-järjestelmänä autossa on vakiona Audi MMI -käyttöjärjestelmä. Lisävarusteena saatavissa oleva Audi connect ja Wi-Fi hotspot mahdollistavat internetin käytön mobiililaitteilla autossa. Uuteen Audi Q2:een on saatavilla myös Audi smartphone interface, joka tuo Apple Car Play sekä Android Auto -älypuhelintoiminnot auton näytölle.

Audi Q2

Kuvat: Audi

Tags

Leave a Reply