Avoauto alle kymppitonnilla? Tässä on Peugeot 207CC

Peugeot 207CC / kuvat Mikko Kilkki

Suomen kesä on aina Suomen kesä, siitä ei pääse mihinkään. Koska vihdoinkin saatiin hyvät kelit edes muutamaksi päiväksi, päätin lähteä tekemään katsauksen Jyväskylän seudun autoliikkeiden avoautotarjontaan. Ja koska olen tämmöinen tyhjätasku, niin asetin hintarajaksi maksimissaan 10 000 euroa. Valikoimista löytyi esimerkiksi Mini One, sekä toisesta liikkeestä tämä Peugeot 207CC. Minikin on kiinnostava auto, mutta koeajolle lähdin Peugeotilla – olinhan aiemmin ajanut Peuogeotin avoautolla vain kerran, mallin ollessa tuolloin 308CC.

Minkälainen on Peugeot 207CC? Mitä saa alle kymppitonniin?

Kuten mallimerkintä paljastaa, edeltäjämalli on 206, ja seuraajamalli 208. Tämän auton vuosimalli on 2007, ajettu sillä on 163tkm, ja hintalapussa hinnaksi ilmoitetaan enää 6900 euroa. Kaksitoistavuotiaaksi autoksi kilometrejä on siis varsin kohtuullisesti. Vaikka auton tuulilasissa on halkeama, on auto silti katsastettu heinäkuussa ilman merkintöjä huomautuksista.

Tämä auto on etuvetoinen, vaihteistona viisivaihteinen manuaali, ja paikkoja on ainakin teoriassa neljälle. Takapenkki on kuitenkin niin ahdas, että käytännössä sinne laittaa vain kauppakassin. Edessä istuu aikuinenkin mukavasti. Mikäli kaipaa sitä takapenkkitilaa, on tuolloin laitettava hankintalistalle vaikkapa 207 hatchback. Tähän Peugeotiin on huoltojakin tehty, ja esimerkiksi ketju on vaihdettu.

Koeajo – Alle kymppitonnin avoauto on toimiva

Auto lähtee avaimesta käyntiin, ja käsijarru on perinteistä kahvamallia. Kattomekanismi on toimivan oloinen, kovan katon saa napista joko kiinni tai auki. Kytkintuntuma ja vaihteisto on Peugeotmainen, toki toimiva. 1,6 litraisessa koneessa on turbo, ja tehoa löytyy 150 hevosvoiman verran. Vääntöä tässä äkäisessä pikkupiiskassa on 240 Newtonia.

Heinäkuisena päivänä Peugeot on oikein mukava kruisailla katto auki, tunnelmaa löytyy tästäkin. Kun katon pistää kiinni, on auto myös moottoritiellä yllättävänkin hiljainen. Jos auto on tiloiltaan riittävä, niin tällä hauskalla pikkuautolla ajaisi mielellään myös matkaa. Mutta syytä toki muistaa, että mikään lapsiperheen käyttöauto tämä ei ole – ei vaikka perheessä olisi edes yksi erittäin autohullu ihminen.

Kun kone on ajettu lämpimäksi, mitään vikaa en löydä. Kyllä minä tämmöisen kesäautoksi huolisin, talvella toki säästäisin, ja talviautoksi ostaisin tottakia jonkun toisen. Alustan puolesta toki talviautonakin tämä varmasti menisi, koska maavaraa kuitenkin riittävästi on.

Lopputulema – Tarvitsen tämmöisen!

Vaikka toisinaan kuulee sanottavan, että Ranskalaiset osaavat tehdä vain patonkia, ja parhaat Ranskalaiset saa grilliltä, on tämä Peugeot kuitenkin kesäautona varsin hauska. Voi vaikka kurvata grillille ostamaan niitä ranskanperunoita, tai ihan vain taksarin! Mikäli satut asumaan muualla kuin Jyväskylässä, seuraakin tietokilpailukysymys juuri sinulle: Mikä on taksari? Arvaa ensin, ja Googlaa vasta sitten! Tai voit testata asian ottamalla riskin kun saavut Jyväskylään: Käy grillin kautta ja tilaa taksari, ja katso sitten mitä satuitkaan saamaan.

Tämä Peugeot on kiva, siitä ei päästä mihinkään.

Peugeot 207CC / kuvat Mikko Kilkki

Auto myynnissä: Jyväskylän Autotarvike, Sorastajantie / www.jklautotarvike.fi

Kuvat ja teksti: Mikko Kilkki