BMW 2-sarjan Active Tourer uudistuu

BMW 2-sarjan Active Tourer ja Gran Tourer
Kuva: BMW

BMW 2 -sarjan Active Tourer ja Gran Tourer saavat maaliskuusta alkaen keulalleen uudet moottorit, joiden luvataan leikkaavan polttoaineenkulutusta ja päästöjä jopa 5 prosenttia aiempaan verrattuna. Samalla moottoreiden tehoja on nostettu 7 hevosvoimaa, vääntöä on lisätty 10 Nm. Moottorivalikoima kattaa kolme- ja neljäsylinterisiä bensiini- ja dieselmoottoreita. Sekä BMW 2-sarjan Active Tourer että Gran Tourer ovat saataville etuvetoisina ja xDrive-nelivedolla varustettuina.

Tarjolla on myös nelivetoinen pistokehybridi BMW 225xe iPerformance Active Tourer. Voimanlähteinä toimii 136 hevosvoimainen, 1,5-litrainen ahdettu bensiinimoottori sekä 88 hevosvoimainen BMW eDrive -sähkömoottori. Yhdessä tämä voimalinja tuottaa 224 hevosvoiman yhteistehon ja 385 Nm maksimiväännön 2,3 litran yhdistetyllä kulutuksella. Toimintamatka pelkällä sähköllä ajettaessa on jopa 45 kilometriä.

Vaihteistoversioita on tarjolla peräti neljä: 6-vaihteinen manuaalivaihteisto, uusi kaksoiskytkimellä varustettu 7-vaihteinen Steptronic-automaattivaihteisto, 8-vaihteinen Steptronic-automaattivaihteisto sekä BMW 225xe iPerformance -mallin 6-vaihteinen Steptronic-automaattivaihteisto.

Autojen muotoihin pientä päivitystä

Keulan uutta muotoilua hallitsee huomattavasti kasvanut munuaisen muotoinen jäähdyttimen säleikkö, sekä uuden muodon saaneet etusumuvalot. Etuhelmassa on kolmeen osaan jaetut ilmanottoaukot, jotka ulottuvat koko keulan leveydelle.

Takapuskurin muuttuneen muotoilun lisäksi pakoputken päiden koko on kasvanut halkaisijaltaan 90 millimetriin. Kaikissa nelisylinterisissä malleissa on tuplapakoputket.

LED-ajovalot voi päivittää lisävarusteena saatavilla mukautuvilla LED-ajovaloilla. Niin ikään lisävarusteisella M Sport -paketilla auton urheilullista luonnetta korostetaan etu- ja takahelman muotoilulla.

Uusi Driving Assistant Plus -järjestelmä

BMW ConnectedDrive -palveluilla auton käyttäjät voivat integroida BMW 2 -sarjan Active Tourerin ja Gran Tourerin arjen liikkumiseen. Tuoreimman sukupolven iDrive-käyttöjärjestelmällä voi ohjata kaikkia auton toimintoja saumattomasti iDrive-monitoimisäätimen sekä 6,5-tuumaisen iDrive-näytön avulla. Lisävarusteena saatavan navigointijärjestelmän yhteydessä näyttö kasvaa 8,8-tuumaan ja tottelee myös kosketusta. Sisäänrakennetun SIM-kortin ansiosta toiminnot ovat käytössä myös ilman paritettua matkapuhelinta.

Driving Assistant -paketteihin kuuluvat muun muassa kaistalta poistumis- ja lähestymisvaroitin. Peräänajovaroitin ja jalankulkijatunnistus avustavat kuljettajaa kaupunkinoupeuksissa. Driving Assistant Plus -järjestelmä avustaa kuljettajaa pitämään nopeuden ja etäisyyden edellä ajavaan aktiivisen vakionopeussäätimen avulla aina 140 km/h asti.

BMW 2 -sarjan Active Tourerin ja Gran Tourerin uudistunut mallisto saapuu Suomeen maaliskuussa 2018. Alustava alkaen-hinta on 32 072 euroa (216i Gran Tourer).