Hotelliarvio: 2000 €/yö – Amanzoe on Kreikan helmi

Amanzoe hotelli

Kreikassa Ateenan lähettyvillä sijaitseva Amanzoe kuuluu hotelleihin, joka on tavalliselle kuolevaiselle kerran elämässä -kokemus. Veroineen noin 2000 euroa yöltä maksava luksushotelli tarjoaa hillityn mutta äärimmäisen ylellisen kokemuksen, jota voi muistella vielä vuosia eteenpäin.

Amanzoe sijaitsee Ateenasta lounaiseen noin 2,5 tunnin ajomatkan päässä Kranidin ja Portohelin lähellä. Luonnollisesti tarjolla on myös mahdollisuus siirtyä Ateenan lentokentältä 25 minuutissa helikopterin kyyditsemänä.

Hotelliin saavuttaessa mielikuva vastaanotosta vie antiikin Kreikkaan. Amanzoessa olonsa voi tuntea jumalaksi tai jumalattareksi ainakin yhden yön ajan. Korkealla kukkulalla sijaitsevalta hotellilta on upeat näkymät aina merelle asti, vaikkei Amanzoe aivan rannan tuntumassa sijaitsekaan. Mikäli uimaan haluaa oman villan uima-allasta pidemmälle, hotellin omistuksessa on lisäksi merenrannalle sijoitettu ylellinen rantaklubi, joka on hotellivieraiden käytössä.

Amanzoe hotelli
Amanzoe hotel

Kuten huippuhotelleissa yleensäkin, myös Amanzoessa henkilökunnan määrä on silmiinpistävän suuri. Autolla saavuttaessa vastaanottamassa on vähintään kolme henkilöä, ja ensimmäisenä vieraille tarjotaan raikasta sitrus-/inkiväärimehua. Lyhyen yleisten tilojen esittelyn jälkeen henkilökohtainen avustaja esittelee asiakkaalle oman huoneiston ja sen toiminnot. Amanzoe-hotellin alue on hyvin laaja, joten tarvittaessa vastaanottoon voi soittaa, jolloin vieraat noudetaan golf-autolla.

Amanzoe hotelli

Amanzoen tavanomaiset villat ovat kooltaan 210 neliömetriä. Niistä 100 neliötä on sisätiloja ja loput laajaa terassia, johon on sijoitettu kuusimetrinen uima-allas sekä runsaasti lepotuoleja. Jokainen villa on hyvin suojattu naapureiden katseilta, joten altaalla voi polskia huoletta niin halutessaan vaikka ilman rihmankiertämää.

Amanzoe hotelli

Terassilta on käynti olohuoneen lisäksi myös kylpytiloihin, jossa on kookas kylpyamme sekä erillinen suihkutila kahdella suihkulla. Erityisen vaikutuksen tekee suihkutilan korkeus ja lasikatto, jonka läpi on mukava ihailla taivaalla liikkuvia pilviä.

Kylpytiloista on käynti kahteen erilliseen wc:hen sekä pukutiloihin, joista ylleen voi valita joko paksumman kylpytakin tai kevyen aamutakin. Hotellin tarjoamat kosmetiikkatuotteet ovat laadukkaita, kuten olettaa saattaakin.

Amanzoe hotelli

Aulatiloista on kulku laajalle koristealtaalle, joka halkoo hotellin yleisiä tiloja. Suuri pyöreä veden keskelle sijoitettu terassi on etenkin auringonlaskun aikaan näkemisen arvoinen. Edes alkukevään kreikkalaisittain viileähkö +15 asteen ilma ei häiritse, sillä terassille on sijoitettu tehokas lämmityslaite.

Koristealtaan toiselta puolelta löytyy hotellin ravintola, toiselta puolestaan baari. Illallisella tarjolla oli koko pöydäseurueen kesken jaettava noin 20 erilaisen annoksen menu, joka koostui pääasiassa paikallisista herkuista. Tarjolla oli niin punaista lihaa, mereneläviä kuin kasvispainotteisia vaihtoehtoja. Palvelu Amanzoessa oli erittäin ystävällistä ja henkilökunnasta paistoi ylpeys omaa työtä kohtaan.

Amanzoe hotel

Amanzoe on panostanut aamiaistarjoilussa määrän sijaan laatuun. Vaihtoehtoja oli riittävästi muttei järin paljon. Seisovassa pöydässä tarjolla oli voisarvien ja tuoreiden hedelmien lisäksi erilaisia muroja, myslejä sekä jogurtteja marjojen kera. Lämpimät ateriat keittiö valmisti tilauksesta, ja erityisesti kreikkalaiseen tyyliin valmistettu munakokkeli fetan ja tomaattien kera teki vaikutuksen. Kun kylkeen otti savustettua pekonia, hyvä startti päivälle oli taattu. Mainitsemisen arvoiseksi osoittautui myös vastapuristettu omenamehu, yhtä hyvää ei ainakaan allekirjoittanut ole koskaan saanut.

Amanzoe on kuuluu Aman-hotellien ketjuun, joka kattaa reilut 30 eri kohdetta ympäri maapallon. Edullisimmillaankin yöpyminen hotelliketjussa maksaa lähes tuhat euroa.

Kaikki Aman-hotellit löytyvät täältä: https://www.aman.com