Hotelliarvio: Mövenpick Lausanne, Sveitsi

Mövenpick Lausanne

Viime vuoden X4-roadtripilla yhtenä kohteenamme oli Sveitsissä Lac Leman -järven rannalla sijaitseva Lausanne. Viehättävä ranskalaista tyyliä edustava kaupunki tarjoaa mukavasti tekemistä muutamaksi päiväksi. Aikaa kannattaa varata ainakin vanhan kaupungin kiertämistä varten ja näköala Katedraalin kukkulalta on näkemisen arvoinen. Lausannessa on myös hyvin shoppailumahdollisuuksia.

Yövyimme aivan rannan tuntumassa Mövenpick-ketjun hotellissa. Hotelli oli helposti autolla saavutettavissa, joskin suurikokoisen BMW X4:n mahduttaminen parkkihalliin oli työn ja tuskan takana. Parkkitutkien ja peruutuskameran avulla kuitenkin selvisimme rastista, mutta kannattaa varautua todella ahtaaseen parkkihalliin, mikäli mielii Mövenpick Lausanneen auton kanssa.

Mövenpick Lausanne

Kun auton on kerran saanut parkkihalliin, kannattaa se suosiolla jättää sinne odottamaan seuraavaa siirtymäetappia. Hotellista saimme ilmaiset metrokortit, joilla matka keskustaan taittui kymmenessä minuutissa. Metron päätepysäkki sijaitsee aivan Mövenpick-hotellin vieressä.

Kuten todettu hotelli sijaitsee aivan järven rannassa, ja sään salliessa maisemaa kannattaa käydä ihailemassa kävelemällä puistomaista rantapolkua. Me emme malttaneet kaupunkikierroksen jälkeen olla lähtemättä ilta-ajelulle, ja päädyimmekin kiertämään koko Lac-Lemanin. Lausannen ja Geneven välillä on hienoja pienempiä kyliä ja maisema järvelle avautuu melkeinpä koko matkan ajan upeana.

Yöpyminen Mövenpick Lausannessa oli kaikin puolin miellyttävä. Huoneet on uusittu ilmeisen hiljattain ja meidän huoneessa oli myös pieni parveke. Tyyliltään huoneet ovat moderneja, ehkäpä joltain osin jopa liiankin erikoisia. Jäimme nimittäin hieman kummeksumaan kovin avointa wc-kylpyhuone-ratkaisua, jonka erotti makuutiloista ainoastaan lasiseinä. Osa lasista oli huurrutettua, mutta esimerkiksi wc-ääniä se ei eristänyt kovinkaan hyvin. Kannattaa pitää tämä siis mielessä, mikäli matkassa on esimerkiksi työkaveri, jonka kanssa ei ole täysin sinut.

Lasuanne

Muuten olimme erittäin tyytyväisiä huoneen siisteyteen ja mukavuuteen. Mukava pieni yksityiskohta oli huoneessa odottanut tervetuliaislahja, lautasellinen macaron-leivoksia.

Aamiainen oli, kuten Egerkingeninkin Mövenpick-hotellissa, aivan huipputasoa. Lähtöaamu pääsi hieman venähtämään jumahdettuamme aamiaispöytään.

Mövenpick Lausanne

Parkkihalli on erityisesti sisäänajon osalta todella ahdas.

Mövenpick Lausanne

Mövenpick-hotellin vieressä on metropysäkki. Matka keskustaan vie noin kymmenen minuuttia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *