Hyundai Kona sai hinnat – nelivetonakin alle 30 000 €

Hyundai Kona
Hyundai Kona on kompakti ja persoonallinen b-segmentin katumaasturi, jonka saa monesta kilpailijasta poiketen myös nelivetoisena. Kuva: Hyundai

Suomeen hiljattain saapunut uusi kompaktien katumaastureiden luokkaan sijoittuva Hyundai Kona sai Suomen hinnat. Etuvetoisena litran bensiiniturbomoottorilla varustettuna auton saa edullisimmillaan 21 990 eurolla. Kallein Hyundai Kona nelivetoisena automaattivaihteistolla ja kattavalla Style-varustetasolla kustantaa puolestaan 32 990 euroa.

Hyundai Kona – alkaen-hinnat:

1,0 T-GDI 6MT Comfort                                                   21 990 €
1,0 T-GDI 6MT Style                                                        24 990 €
1,6 T-GDI 4WD 7DCT-aut. Comfort                                 29 990 €
1,6 T-GDI 4WD 7DCT-aut. Style                                      32 990 €

Täysin uusi automalli Kona edustaa Hyundain näkemystä Euroopan nopeimmin kasvavassa B-segmentin katumaasturiluokassa. Auto on 4 165 mm pitkä, 1 800 mm leveä ja 1 565 mm korkea. Akseliväli  2 600 millimetriä. Auto on vahvasti muotoiltu, ja tunnusomaisia piirteitä automallille ovat muun muassa Cascading Grille -jäähdyttimen säileikkö sekä korin ja katon kaksivärisyys. Konan led-päiväajovalot on sijoitettu persoonallisesti led-ajovalojen yläpuolelle. Kapeat ja kulmikkaat valot antavat keulalle varsin ärhäkän ja itsevarman ilmeen.

Auton värivalikoimasta löytyy hillittyjen perinteisempien värien lisäksi myös erottuvia kirkkaita värisävyjä. Lisäksi Konan sisätiloihin on valittavissa neljä erilaista tehosteväriä ja jopa turvavöiden väri on personoitavissa.

Hyundai Kona sisätilat

Hyundai Konaan on valittavissa neljä erilaista sisätilojen väriteemaa. Kuva: Hyundai

Moottorivaihtoehtoja Hyundai Kona tarjoaa aluksi 1,0- ja 1,6-litraisina bensiiniturboina. 1,0 l T-GDI-moottorin yhteydessä on 6-vaihteinen käsivaihteisto. Moottorin suurin teho on 120 hv (88 kW), vääntömomentti 172 Nm ja yhdistetty polttoaineenkulutus: 5,2 l/100 km, yhdistetty CO2: 117 g/km. Vaihtoehtona on valittavissa 1,6 l T-GDI-moottorin (177 hv, 130 kW, 265 Nm) sekä Hyundain valmistaman 7-vaihteisen kaksoiskytkinautomaattivaihteiston ja nelivedon yhdistelmä.

Uuden Hyundai Konan turvavarusteluun kuuluvat automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä jalankulkijan tunnistustoiminnolla, kuolleen kulman varoitusjärjestelmä, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä, kaista-avustin (LKAS), kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä, staattinen kaarrevalo sekä kaukovaloavustin.

Täysin uutena ominaisuutena Hyundain automalleissa Konassa esitellään ensimmäistä kertaa tuulilasin heijastusnäyttö, joka tuo ajon kannalta oleellisimmat tiedot suoraan kuljettajan näkökenttään. Autovalmistaja itse kehuu suurikokoista näyttöä luokkansa kirkkaimmaksi, mikä helpottaa sen näkemistä kirkkaassa auringonvalossa.

Konan täyssähköversio Hyundai Kona Electric esitellään helmikuun lopulla. Se tulee saataville kahdella erikokoisella akkupaketilla, joista suuremman toimintasäteeksi luvataan uuden, todellista ajoa aiempaa realistisemman, WLTP-mittaustavan mukaisesti huimat 470 kilometriä.

Lue myös Autovouhotuksen koeajo Hyundai Konasta.