Hyundai Kona – täysin uusi katumaasturi

Hyundai Kona
Kuva: Hyundai

Hyundai esittelee 13. kesäkuuta täysin uuden kompaktin B-segmentin katumaasturimallin, joka saa nimekseen Hyundai Kona. Hyundain SUV-malliperheeseen kuuluvat Euroopassa ennestään Grand Santa Fe, Santa Fe sekä Tucson. Hyundai Konan muotoilun kerrotaan heijastelevan kohderyhmänsä elämäntyyliä.

Havaijin alueella olevalta saarelta lainattu mallinimi ”Kona” jatkaa Hyundain SUV-mallien perinteistä nimeämisstrategiaa. Hyundai Konan dynaamisella luonteella on myös paljon yhteistä havaijilaisen energisen elämäntyylin kanssa. Hyundai Konan aito SUV-luonne, nykyaikainen muotoilu ja premium-tason ominaisuudet vahvistavat entisestään Hyundain vetovoimaa uusien asiakkaiden keskuudessa.

Uudesta Hyundai Konasta on toistaiseksi julkaistu ainoastaan muutamia yksityiskohtakuvia ja ominaisuuksia valmistaja on kuvaillut seuraavasti: “Täysin uuden Konan keula on ilmeikäs ja vahvapiirteinen Hyundain tunnusomaisen Cascading Grille ‑etusäleikön ja uudenlaisen valoarkkitehtuurin ansiosta. Konassa LED-päiväajovalot on sijoitettu erikseen ajovalojen yläpuolelle – ratkaisu antaa auton etuosalle itsevarman ja modernin vaikutelman. Leveä yleisilme ja korin voimakkaat muodot korostavat keulan ja perän rohkeaa muotoilua entisestään.

Kona tarjoaa aidon SUV-ajokokemuksen. Korkean istuma-asennon ansiosta kuljettaja näkee paremmin ja istuu mukavammin, ja lisävarusteena saatava neliveto parantaa ajo-ominaisuuksia sekä käsiteltävyyttä.”

Hyundai haluaa olla Euroopan ykkönen

Täysin uusi Hyundai Kona on tärkeä askel Hyundain tavoitellessa johtavan aasialaisen automerkin asemaa Euroopassa. Tavoite on tarkoitus saavuttaa viimeistään vuonna 2021 ja Hyundai aikoo lanseerata siihen mennessä peräti 30 uutta mallia tai malliversiota. Hyundai Kona on puhdasverinen katumaasturi, jolla on tukenaan Hyundain vahva uskottavuus SUV-segmentissä. Yhtiön SUV-malleja on myyty yli 1,4 miljoonaa autoa siitä lähtien, kun ensimmäisen sukupolven Santa Fe lanseerattiin vuonna 2001.

Vuonna 1967 perustettu Hyundai Motor Company on pääyhtiö Hyundai Motor Group -konsernissa, jonka innovatiivinen rakenne käsittää kaikki autotuotannon resurssit omasta terästehtaasta alkaen. Hyundailla on kautta maailman kahdeksan tuotantokeskusta ja seitsemän teknistä suunnittelukeskusta. Yhtiö myi vuonna 2015 maailmanlaajuisesti 4,96 miljoonaa autoa. Hyundai työllistää yli 110 000 henkilöä eri puolilla maailmaa.

Yhtiö vahvistaa jatkuvasti tuotevalikoimaansa ja pyrkii lujittamaan edelleen puhtaan teknologian johtoasemaansa, jonka ovat pohjustaneet maailman ensimmäinen massatuotettu vetyauto ix35 Fuel Cell sekä IONIQ, maailman ensimmäinen automalli, joka on saatavissa kolmena erilaisena sähkömoottoria hyödyntävänä versiona.