Hyundai Kona – uutuusmallin 3 kohokohtaa

Hyundai Kona
Kuvat: Hyundai

Hyundai esitteli hiljattain täysin uuden b-segmentin kokoluokkaan sijoittuvan katumaasturinsa, Konan. Hyundai Kona on muotoilultaan varsin persoonallinen ja auton kerrotaankin olevan yksilöitävissä monipuolisesti autoilijan omien mieltymysten mukaisesti. Kokosimme uutuusmallin kolme kohokohtaa.

Hyundai Kona – moottorit

Hyundai Kona tulee saataville alkuun kahdella erilaisella bensiinimoottorilla. 1,0-litrainen T-GDI -bensiiniturbo tuottaa 120 hevosvoimaa ja on saatavilla 6-vaihteisen manuaalivaihteiston kera. Tehokkaampi 1,6-litrainen bensaturbo tuottaa 177 hevosvoimaa ja tulee aina nelivedon ja 7-vaihteisen kaksoiskytkinautomaattivaihteiston kanssa. Myöhemmin saataville tulee lisäksi 1,6-litrainen turbodiesel sekä täyssähköinen Hyundai Kona.

Tilava sisältä – näyttävä ulkoa

Hyundai Kona on 4,16 metriä pitkä, 1,8 metriä leveä ja 1,55 metriä korkea. Auton akseliväli on 2,6 metriä. Tavaratilaa Konaan on saatu mahdutettua 361 litraa, tai takapenkit kaatamalla 1 143 litraa. Jalkatilan kehutaan olevan hyvä sekä edessä (1054 mm) että takana (880 mm). Maavaraa autossa on katumaasturille kiitettävät 17 senttimetriä, mikä näkyy myös korkeana ajoasentona ja hyvänä näkyvyytenä ulos.

Hyundai Kona

Auton ulkovärin pystyy valitsemaan kymmenestä vaihtoehdosta, minkä lisäksi katon värityksen voi valita kahdesta väristä. Myös sisätilojen ulkonäköön pystyy vaikuttamaan, sillä autoon voi valita kolme erilaista väriteemaa, jotka vaikuttavat auton yksityiskohtiin. Valittavissa on oranssi, limen värinen tai punainen väriteema. Valittu väri toistuu esimerkiksi ilmansuuttimien kehyksissä, istuinten tikkauksissa sekä vaihteenvalitsimen ympärillä. Myös Konan turvavyöt saa halutessaan värillisinä. Kaikissa vaihtoehdoissa kattoverhoilu on tyylikäs musta.

Lisävarusteena Hyundai Kona on saatavilla etuistuimilla, jotka säätyvät sähköisesti kahdeksaan suuntaan sekä ristiseläntuki kahteen suuntaan. Istuimet saa myös ylellisesti ilmastoituina, mikä lisää matkustusmukavuutta kesähelteillä.

Varustelua kelpaa esitellä

Auton kompakti kokoluokka ei tarkoita ainakaan Hyundai Konan kohdalla niukkaa varustelua. Autoon on saatavilla vakio- ja lisävarusteina laaja kattaus huippuluokan turvallisuus- ja viihdejärjestelmiä.
Turvavarusteita Konaan on pakattu muun muassa automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä jalankulkijan tunnistustoiminnolla, kaista-avustin (vakiovaruste), kaukovaloavustin , kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä (vakiovaruste), kuolleen kulman tunnistusjärjestelmä ja risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä.
Hyundai Kona
Matkustusmukavuudesta Hyundai Kona pitää huolen monipuolisilla liitettävyysominaisuuksilla, joihin lukeutuu esimerkiksi Apple CarPlay ja Android Auto -järjestelmät. Kosketusnäyttö on varustetasosta riippuen 5-, 7- tai 8-tuumainen. Puhelimen lataus käy myös langattoman latausalustan kautta. 8-tuumaisen navigointijärjestelmän valitseva saa autoonsa seitsemän vuoden maksuttoman tilauksen LIVE-palveluihin sekä 3D-karttoihin sekä karttapäivityksiin.
Lisäksi Hyundai Kona on automerkin ensimmäinen auto, jossa on HUD-tuulilasinäyttö. Sen avulla kuljettajalle luodaan vaikutelma, että 8-tuumainen näyttö olisi kahden metrin päässä hänen edessään ja sen valovoiman kehutaan olevan huippuluokkaa tarjoten selkeän kuvan myös kirkkaassa auringonvalossa. Ajon aikana tuulilasinäyttöön tulevat nopeuden, navigointijärjestelmän opastuksen ja polttoaineen määrän tiedot sekä muita turvallisuuteen liittyviä tietoja, kuten automaattisen hätäjarrutustoiminnon, kaista-avustimen ja kaistanvaihtoavustimen tiedot sekä äänentoiston ja radion tiedot.