Hyvästi pitkät toimitusajat! Hyundai alkaa valmistaa sähköautoja Euroopassa

Hyundai Kona Electric sähköauto

Hyundai Kona Electric -täyssähköauton tuotanto laajenee Koreasta Tsekin tehtaalle. 

Korealainen Hyundai tavoittelee merkittävää kasvuloikkaa eurooppalaisilla sähköautomarkkinoilla aloittamalla suositun Hyundai Kona Electric -sähköauton valmistamisen Tsekin tehtaallaan. 

Hyundai kertoo alkaneen vuoden tavoitteekseen toimittaa yli 80 000 päästötöntä, eli täyssähkö- ja vetyautoa eurooppalaisille asiakkaille. 

Hyundai Kona Electric on valmistettu toistaiseksi Korean Ulsanin tehtaalla, jossa tuotanto jatkuu edelleen. Tsekin tehtaan mukaan ottamisen kerrotaan lyhentävän sähköauton toimitusaikoja Euroopassa. 

Hyundai Kona Electric -sähköauto on tarjolla Suomessa kahdella eri akkuvaihtoehdolla (39 ja 64 kWh). Hyundai Kona Electricin toimintamatka on 39 kWh:n malliversiossa yhdistetyssä ajossa 289 km ja kaupungissa 417 km. Vastaavat lukemat ovat 64 kWh:n mallissa 449 km ja 619 kilometriä. 

Uuden 39 kWh:n malliversion myötä myös pidempään markkinoilla ollutta 64 kWh:n sähkö-Konaa päivitettiin muun muassa aiempaa tehokkaammalla 10,5 kW:n sisäisellä laturilla. Sen avulla esimerkiksi asiointilataus kauppakeskuksissa sujuu aiempaa nopeammin. 

Hyundai Kona Electric 39 kWh:n hinnasto alkaa 34 390 eurosta, kun hinnassa on huomioitu 2000 euron valtion sähköauton hankintatuki.

Uutisen kuva: Tuomas Sauliala