Jo puoli miljoonaa uutta Skoda Superbia

Skoda Superb Sportline Dragon Skin väri 2018 / kuvat Mikko Kilkki

Skoda Superb on saavuttanut uusimman kolmannen mallisukupolven kohdalla puolen miljoonan valmistetun auton rajan.

Skoda Superbin nykyinen kolmas sukupolvi on ollut markkinoilla vuodesta 2015 alkaen. Superb on Skodan lippulaivamalli, joka on kerännyt kiitosta etenkin tasokkaasta ja tilavasta matkustamosta.

Skoda Superb ensiesiteltiin alunperin vuonna 2001, ja siitä alkaen mallia on valmistettu noin 1,25 miljoonaa kappaletta. Neljän viime vuoden aikana uusimmalla Superb-sukupolvella saavutettu puolen miljoonan auton raja kertoo näin ollen kiihtyneestä suosiosta.

Ennen täysin uutta Superbia nykyiseen malliin tullaan näkemään ainakin laaja facelift-päivitys vielä kuluvan vuoden aikana, minkä lisäksi mallisto myös laajenee vielä vuoden 2019 aikana pistokkeesta ladattavalla plugin-hybridillä.

Skoda Superbin nimi viittaa latinankieliseen sanaan “superbus”, joka tarkoittaa erinomaista, loistavaa ja suurenmoista. Skodan mallistossa Superb-nimi on ollut käytössä myös vuonna 1934 esitellyssä Skoda 640 Superb -mallissa.

SUPERB-nimisen automallin menestystarina alkaa vuodesta 1934, jolloin esiteltiin malli ŠKODA 640 SUPERB. Mallinimi on peräisin latinan kielen sanasta ‘superbus’, joka tarkoittaa erinomaista, loistavaa ja suurenmoista.