K-Auto tuo Auto 2018 -tapahtumaan mielenkiintoisen kattauksen uutuuksia

Seat Tarraco
Auto 2018 -tapahtumassa nähdään muun muassa 7-paikkainen Seat Tarraco. Kuva: Seat

Helsingin messukeskuksessa 9.-11.11.2018 järjestettävän Auto 2018 -suurtapahtuman päätähdet, eli uutuusautomallit, alkavat pikku hiljaa paljastua.

Muun muassa Volkswagenia ja Audia maahantuova K-Auto kertoo tuovansa tapahtumaan yli 25 näyttelyautoa ja koeajettavaksi yli 20 mallia.

Volkswagenin osaston todennäköisesti kuumin uutuus on Volkswagen T-Cross, jonka maailmanlaajuinen ensi-iltakin on vain muutamaa viikkoa aikaisemmin 25.10. T-Cross on etuvetoinen kompakti katumaasturi, johon on saatavilla hiukkassuodattimella varustetut 95 ja 115 hevosvoimaiset turboahdetut bensiinimoottorit sekä 95 hevosvoimainen diesel.

Volkswagen-osaston jykevämpää mallivalikoimaa edustaa avolava-auto Amarok Canyon, jossa on jatkuvatoiminen neliveto ja 150 kW:n tehoinen V6 TDI-moottori.

Audi e-tron nähtävänä Suomessa

Yksi koko Auto 2018 -tapahtuman puhuttavimmista automalleista voi hyvinkin olla Audin ensimmäinen sarjatuotanteinen täyssähköauto Audi e-tron, jonka toimintamatka täydellä akulla on noin 400 kilometriä. Audi e-tronin myynti alkaa tämän hetkisen tiedon mukaan vielä tämän vuoden aikana.

Volkswagen-konsernin Etelä-Eurooppalaista osaamista edustavat muun muassa uutuusmallit Seat Tarraco sekä urheilullinen Cupra Ateca. Omaksi automerkikseen Seatista erotettu Cupra kokee Auto 2018 -tapahtumassa Suomen ensiesittelyn. Cupra Atecassa on 300 hevosvoiman bensiinimoottori, jonka voima ohjataan neljälle vetävälle pyörälle seitsemänvaihteisen DSG-automaattivaihteiston kautta. Kookas katumaasturi kiihtyy nollasta sataan 5,4 sekunnissa.

Seat Tarraco edustaa puolestaan seitsemänpaikkaista suurta katumaasturia, jonka sisarmalli Skoda Kodiaq on ollut melkoinen menestys myös Suomessa.

K-Auton maahantuontiin tuoreimpana merkkinä siirtyneeltä Porschelta nähdään tapahtumassa muun muassa uusi Macan-malli.