Kaasuautojen mielenkiintoisin? Seat Arona 1,0 TGI yllättää hinnalla

Seat Arona 1,0 TGI
Seat Arona 1,0 TGI kaasuauto maksaa edullisimmillaan vain vajaat 21 000 euroa. Kuva: Seat

Kompakti katumaasturi alhaisilla käyttökuluilla sekä pienillä päästöillä? Seat Arona 1,0 TGI saattaa olla helposti tämän hetken mielenkiintoisin kaasuauto.

Seat Arona 1,0 TGI -kaasuauton myyntivaltteihin lukeutuu maltillinen alle 21 000 euron lähtöhinta. Paremmalla Excellence-varustelullakin auto maksaa vain noin 22 600 euroa. Nykymittapuulla pieneksi puutteeksi voi tosin lukea sen, ettei kaasu-Aronan mallistosta löydy lainkaan automaattivaihteista versiota.

Seat Arona 1,0 TGI on niin kutsuttu kaasuhybridi, eli auto käyttää ensisijaisena polttoaineenaan maa- tai biokaasua, ja vaihtaa automaattisesti bensiinitankin puolelle, mikäli kaasu pääsee loppumaan. Polttoainesäiliöissä on ilahduttavasti suosittu kaasua, eli kaasun toimintamatkaksi kerrotaan 400 kilometriä ja bensiinin 160 kilometriä.

Kaasusäiliöihin mahtuu 13,8 kilogramman edestä paineistettua maa- tai biokaasua, jolloin polttoaineenkulutus asettuu 3,8-4,2 kg/100 km.

Varsinaisesta voimapesästä 1,0-litraisen moottorin kohdalla ei voida puhua, sillä tehoa on enimmillään käytössä 90 hevosvoimaa ja vääntöä 160 Nm. Mutta kyllä silläkin pääsee ja oleellisempaa on auton käyttökulujen minimointi. Nollasta sataa kiihdytellään 12,8 sekunnissa.

Kaasukäyttöinen Seat Arona on saatavana kolmella eri varustelutasolla: Style, Xcellence ja FR. Vakiovarusteet ovat samat kuin tavallisessa polttomoottoriversiossakin, pois lukien FR-varustelutason SEAT Drive Profile -ajoprofiilin valinta. Kaasusäiliöt syövät tilaa tavaratilasta niin, että perinteisen Aronan 400 litraa on pienentynyt 282 litraan.

Seat Arona TGI:n vakiovarusteisiin kuuluvat mm. vakionopeudensäädin, väsymyksen tunnistusjärjestelmä, led-päiväajovalot, peruutustutka takana ja nahkaverhoiltu ohjauspyörä. Aronan Xcellence- ja FR-varustelutasojen Navi System -audio- ja navigointijärjestelmä 8-tuuman kosketusnäytöllä näyttää mm. polttoaineen kulutustiedot sekä tiedot ajetusta matkasta polttoaineen mukaan. Näyttö kertoo myös tietoja kaasun kulutuksesta, jäljellä olevasta ajomatkasta molemmilla polttoaineilla sekä mahdollisista kaasujärjestelmän toimintahäiriöistä.

1 Comment

Comments are closed.