Kia rynnii premium-markkinoille – tässä on K900 luksus-sedan

Kia K900
Kuvat: Kia

Korealainen Kia näyttää pyrkivän tosissaan premium-autojen markkinoille. Uuden Stinger-mallin on katsottu jo monissa arvioissa ottaneen merkin ensiaskelia pykälää laadukkaammin viimeisteltyjen autojen segmenttiin, mutta nyt markkinoille ollaan tuomassa ylellistä Kia K900 -automallia.

Kia K900 esitellään yleisölle ensi kertaa reilun viikon päästä New Yorkin autonäyttelyssä. Autosta on kuitenkin esitelty jo oheisia ulkokuvia sekä yksi visuaalinen luonnoskuva sisätiloista. Sinänsä Kia K900 ei ole autovalmistajalle täysin uusi aluevaltaus, kyseisen mallin edellistä sukupolvea on myyty muun muassa Yhdysvalloissa. Uutta on kuitenkin auton vieminen premium-tasolle. Ehkäpä oppia on otettu samaan konserniin kuuluvan Hyundain luksus-brändi Genesiksen automalleista.

K900-malli tuodaan maailmanlaajuisille markkinoille jo tämän vuoden toisella vuosineljänneksellä. Vielä ei ole tietoa, tullaanko autoa näkemään Suomen maahantuontiohjelmassa.

Kia K900 -mallille antaa vahvan persoonallisen ilmeen led-päiväajovalot, jotka on muotoiltu kaksikerroksisiksi. Joku saattaa löytää keulasta viitteitä Bentleyn automalleihin, perästä puolestaan Mercedeksen S-sarjaan.
Kia K900 Kia K900