Kiertuetunnelmat BMW:ltä, Mercedekseltä ja Audilta

Audi SQ7 ja Mikko Kilkki

Tammikuussa saatiin Keski-Suomeen käytännössä samaan aikaan koeajokiertueet BMW:ltä, Mercedekseltä ja Audilta. Ideanahan on tuoda kiertueen myötä eri kaupunkeihin sellaista koeajokalustoa, mitä muutoin harvemmin pääsisi tavallinen kansalainen ajamaan. Audilla oli koeajokalustona esimerkiksi SQ7, jolla hintaa 196 000 euroa. Lisävarustemässäilyä harrastettu noin 50 000 euron edestä. Bemarin kiertueella tuli käytyä ajelemassa esimerkiksi BMW M140i, josta kirjoittelinkin jo pienen pätkän Keskisuomalaisen nettisivuille. Mietittiin kyllä, että saataisiinko mahtumaan jopa perjantain printtilehteen, mutta ei mahtunut. Ilmoituksia oli myyty perjantain autoliitteeseen, sekä luvattu muita juttuaiheita niin paljon, että se oli käytännössä jo täysi. Mercedeksen kiertueella tuli käytyä ajamassa GLE 350d coupe, sekä V250d 4matic AMG Line. Hienoja autoja siis kaikki. Sitten vain työssäoppimispaikalta Nissan Tiida ajoon, ja ottamaan tuntumaa kiertueisiin! Minullahan siis muutenkin kuului työtehtäviin käydä koeponnistamassa nämä kiertueet.

BMW xDrive Tour 2017, Laakkonen Jyväskylä

BMW testiramppi nelivetokiertueella. Kuvat Mikko Kilkki

BMW järjesti kiertueensa perinteisesti alkuvuoden aikana. Nyt kierretään pitkän kaavan mukaan, kiertuen kestäessä aina Maaliskuulle asti. Se mikä itselleni oli uutta tietoa, ei BMW:n maahantuoja järjestä itse kiertuetta, vaan ostaa sen palveluna toiselta yritykseltä. Kiitos siis Dezoon väki mukavasta meiningistä! Dezoo Oy siis todellakin on firma, mikä järjestää esimerkiksi tämmöisiäkin tapahtumia. Koeajossani käväisi BMW X4 M40i, M140i ja 330D GT. Näistä X4 M40i ja M140i ovat vastaavilla bensakoneilla varustetut autot, mutta muuten luonteeltaan aivan erilaiset. Mainittu kone siis kolmelitrainen, turbollinen rivikutonen. Mieleenpainuvinta antia BMW kiertueella lienee nelivetoramppi (kuvassa), jossa pääsi todentamaan nelivedon toimintaa. Sekä M140i, jonka sisään ahtautuminen on isolta mieheltä jo show.

BMW M140i xDrive, kuvat Mikko Kilkki

BMW M140i on yksi nopeimpia ajamiani autoja: 0 – 100 kilometrin tuntinopeuteen vain 4,4 sekuntia! Tätä nopeampi ajamani auto on vain Tesla Model-S P85D. Muutenkin tämän pikkubemarin tehoarvot vakuuttavat: rivikutonen tuottaa 340 hevosvoimaa, ja vääntöä lie mitenkä tuhottomasti.

www.bmw.fi

Audi Quattro Tour 2017, Riihivuoren laskettelukeskus

Audi SQ7, kuvat Mikko Kilkki

Omalta osaltani tuli koeajotyypitettyä Audi SQ7, jossa on markkinoiden ensimmäinen sähköturbo. Neljälitrainen V8 tuottaa tehoja lapselliset 435 hevosvoimaa. Ja vääntö on sen mukainen. Audi A4 Allroad oli auto, jota en itse ajanut, mutta kävin kyydissä. Koajossa oli monipuolinen kattaus A3:sta aina A7:aan, sekä Q5:een asti. Hintaa tällä koeajetulla ökyräyhämaasturilla on 196.000 euroa, ja siinä on noin 50.000 euron lisävarusteet. V8 ääni on varsin vakuuttava, samoin auton menohalut. Tällä hetkellä Audi SQ7 on markkinoiden tehokkain diesel-SUV, ja Suomeen se on saatu loppukesästä 2016. Huh huh! On helppo ymmärtää se, että kiertueella moni onkin käynyt tätä autoa kokeilemassa suoraan sanottuna ihan vain huvikseen.

www.audi.fi

Mercedes-Benz Turvallisuuskiertue 2017, Käyttöauto Jyväskylä

Mercedes-Benz GLE350d coupe. Kuvat Mikko Kilkki

Mercedeksellä oli myös hyvä kattaus tarjolla erilaista nelivetomallistoa. Koeajomahdollisuuksia tarjottiin myös nelivetohybrideillä, esimerkiksi GLE500e. Tämän olin kuitenkin käynyt koeajamassa jo aiemmin, jotenka nyt lähti koeajoon GLE350d coupe. Koneen puolesta tuttu jo useammalta aiemmalta koeajolta. Hintaa kaikkiaan koeajetulla GLE Coupella lisävarusteineen 150 000 euroa. Toisinkuin BMW Ja Audi, Mercedes ei tarjoillut kiertueella mahdollisuutta todentaa nelivetoa. Nelivetotodentamiset siis joutui suorittamaan omatoimisesti parhaaksi katsomassaan paikassa, mikäli siis vain annetussa koeajoajassa ehti. Koeajattajaa ei Mercedekselä lähtenyt mukaan. Ruokapuoli oli Mercedeksellä kunnossa, tarjolla oli taas Tomi Björckin suunnittelemat tarjoamiset.

Mercedes-Benz V250d 4matic AMG Line / kuvat Mikko Kilkki

Mercedes-Benz V250d 4matic AMG Line, tarjoilee luksusmukavuutta 133 000 euron hintaan. Tällä autolla korvattiin Mercedeksen Viano, joka kärsi kieltämättä aikamoisesta luksusmaineesta. Mutta mitenköhän on tämän uuden auton luksusmaineen laita? Mukavaa toki on, että kaverit tai perhe pääsee myös nauttimaan luksuksesta.

www.mercedes-benz.fi

Leave a Reply