Kohta sitä saa – GTE-sähköä Passatiin

Volkswagen jatkaa sähköistymistä ja tuo markkinoille Passat GTE:n, ensimmäisen ladattavan hybridin isojen perheautojen kokoluokkaan. Passat GTE on saatavilla sekä Sedan että Variant -malleihin.

Passat GTE:ssä on kaksi moottoria: 1,4-litrainen bensiinimoottori, teho 115 kW (156 hv) ja sähkömoottori, teho 85 kW (115 hv). Yhteisteho on 160 kW (218 hv). Litiumioniakun energiasisältö on 9,9 kWh. Auton toimintamatka sähköllä on 50 ja kokonaistoimintamatka 1 100 kilometriä. Yhdistelmäkulutus jää 1,6-1,7 litraan/ 100 km ja CO2-päästöt 37-39 grammaan/km. Passat GTE:n energiankulutus on 12,2-12,4 kWh/100 km, euroissa se merkitsee alle kolmea euroa.

Volkswagen Passat GTE
Latausajat ovat 4 tuntia 15 minuuttia (10 A)/2,3 kW ja 2 tuntia 30 minuuttia (16 A)/3,6 kW. Vaihteistona Passat GTE:ssä on erityisesti hybridikäyttöön kehitetty 6-vaihteinen DSG-automaatti. Huippunopeudeksi sähköllä auto saavuttaa 130 km/h ja hybridillä 225 km/h. Passat GTE kiihtyy 0–100 km/h 7,4 sekunnissa (Variant 7,6 sekunnissa). Auton kokonaispaino on 1 722 kiloa (Variant 1 735), josta litiumioniakuston osuus on 125 kiloa.

Passat GTE:n ulkoinen olemus ja sisustus noudattavat Volkswagenin sähköautojen piirteitä, sinisen värin toimiessa korostusmerkkinä. Tämä näkyy mm. jäähdyttimen säleikköä koristavassa sinisessä kehyksessä ja istuimien, koristelistojen ja ohjauspyörän värityksessä. Passat GTE:ssä on vakiona 6,5 tuuman kosketusnäyttö. Näyttö kertoo mm. sähköllä kuljettavan toimintamatkan pituuden, energiavirran ja latausajat sekä lämmitys- ja ilmastointiaktivoinnin sekä ajastuksen.  Passat GTE:n vakiovarusteisiin kuuluvat led-ajovalot, sadetunnistin, pysäköintitutkat edessä ja takana, Comfort-etuistuimet, ympäristöntarkkailujärjestelmä Front Assist hätäjarrutustoiminnolla, monitörmäysjarrutustoiminto, tilapäislatauslaite ja latauskaapeli. Suomen kieli on valittavissa monitoiminäyttöjen, mittariston, radioiden ja navigaattoreiden valikoihin.

Lisävarusteena on saatavilla mm. digitaalinen mittaristo, adaptiivinen vakionopeudensäädin ja Head-up Display -tuulilasinäyttö. Tarjolla on myös uusimmat infotainment-järjestelmät Apple CarPlay, Android Auto ja Mirror-Link-ominaisuuksilla. Car-Net e-Remote  -applikaatio puolestaan mahdollistaa esimerkiksi auton latauksen ja lämmityksen ohjauksen älypuhelinta käyttäen.

Passat GTE ja Passat Variant GTE saapuvat Suomeen alkuvuodesta 2016. Hintoja ei ole vielä vahvistettu.

Kuvat: Volkswagen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *