Kolmen moottorin ja penkkirivin Skoda

Kuvat: Skoda

Geneven autonäyttelyssä muutaman viikon päästä esiteltävä Skoda Vision S edustaa brändin uutta muotokieltä katumaasturiluokassa: muotoilu on saanut vaikutteita tsekkiläisestä Kubismista ja kristallitaiteen traditiosta. Modulaariselle MQB-alustalle rakennettu VisionS on ensimmäinen Skoda, joka sisältää kolme penkkiriviä, tarjoten näin tilat kuudelle matkustajalle. Auto tulee noudattelemaan 4,70 metrin ja 2,79 akselivälillään Skodan perinteitä tilavuudessaan.

Toinen muotoilukonseptin kohokohta on Plug-in hybrid -voimalinja. 165 kW (225 hv) teholla konseptiauto kiihtyy 0-100 km/h 7,4 sekunnissa, huippunopeuden ollessa lähes 200 km/h. Auto tarvitsee vain 1,9 litraa bensiiniä matkatakseen 100 km (CO 2 -arvo 45 g/km). ŠKODA VisionS kulkee jopa 50 km pelkällä sähköllä ja kokonaismatkaksi saadaan jopa 1000 km kun käytössä on sekä sähkö että bensiini.

Moottorina on 1,4-litrainen TSI-turbomoottori, jonka teho on 115 kW (156 hv) 250 Nm väännöllä. Tämä toimii yhdessä sähkömoottorin kanssa, joka tarjoaa 40 kW jatkuvaa tehoa sekä 220 Nm maksimiväännön. 6-vaihteinen DSG-vaihteisto ohjaa tehon eturenkaille. Toinen sähkömoottori 85 kW teholla ja 270 Nm väännöllä ohjaa taka-akselia. Tämä toimii erillisenä voimanlähteenä etuakseliin verrattuna tarkoittaen, että muotoilukonseptissa on älykäs neliveto, joka ei vaadi mekaanista kytkentää. Kolme moottoria toimivat hyvin sulavasti yhdessä. Vision S -konseptin kuljettaja voi valita ajotilan useasta vaihtoehdosta – puhtaasti sähköllä ajettavasta moodista akkujen ajonaikaiseen latausmoodiin, pyrkien aina maksimaaliseen taloudellisuuteen. 12,4 kWh:n Lithium-ion -akku on sijoitettu taka-akselin eteen.

Skoda_VisionS-2

Leave a Reply