Lexus ES sai Suomen hinnat – luksuslimon pikkuveli

Lexus ES
Lexus ES kulkee uuden neljännen sukupolven hybridivoimalinjalla. Kuva: Lexus

Lexuksen uusi kuudennen sukupolven ES-malli on saanut Suomen hinnat. Lexus ES maksaa edullisimmalla Comfort-varustetasolla alkaen 49 895 euroa. Hintahaitari ulottuu Luxury-varustellun auton 68 903 euroon. Näiden kahden varustetason väliin jäävät Executive-, F Sport- ja F Sport S -varustelut. Koska kyseessä on itselataava hybridiauto, Lexus ES 300h:n hiilidioksidipäästöt vaihtelevat varustetason mukaan 120-132 g/km välillä.

Lexus ES -mallia voi hyvin kutsua ylellisen Lexus LS -edustusauton pikkuveljeksi. Käsityöperinteitä kunnioittava japanilaisvalmistaja on tuonut myös hieman LS:ää pienempään ES:ään tyylikkäitä yksityiskohtia, kuten puisia koristelistoja ja erikoisnahkaverhoilun.

Lexus ES on varsin kilpailukykyisesti hinnoiteltu, sillä jo 56 968 euron hintaiseen Executive-varustetasoon kuuluu kattavasti ylellisiä varusteita kuten nahkaverhoilu, sähkötoiminen tavaratilanluukku, kuolleenkulman varoitusjärjestelmä, aktiivinen kaistavahti sekä etuistuinten ilmastointi. Aivan vähään ei tarvitse tyytyä niin sanotun karvalakkimallinkaan kohdalla. Siihenkin sisältyy esimerkiksi peruutuskamera, etuistuinten 8-suuntaiset sähkösäädöt, kaistavahti, 10 turvatyynyä, 10 kaiuttimen audiojärjestelmä, mukautuva vakionopeudensäädin, liikennemerkkien tunnistus sekä hätäjarrutusjärjestelmä.

Lexus ES sisätilat

ES:n sisätiloissa näkyy käsityöperinteet muun muassa puulistojen myötä. Kuva: Lexus

Lexus ES on suunniteltu uudella GA-K pohjarakenteelle, mikä on mahdollistanut sisätilojen entistä paremman hyödyntämisen. Edellistä mallia ES:stä ei tuotu Suomeen lainkaan, mutta uusi malli on edeltäjäänsä 6,5 senttimetriä pidempi, 4,5 senttiä leveämpi ja akselivälikin on venähtävnyt viidellä senttimetrillä. Auton muotoilua voi pitää erityisesti perän suhteen erittäin onnistuneena. Sivuprofiilissa korostuu virtaviivaisuus ja tyylipuhtaat sedanin muodot.

Lexus ES 300h:n kiistattomasti yksi kohokohdista on täysin uusi neljännen sukupolven hybridivoimalinja, joka tuottaa 2,5-litraisen bensiinimoottori sekä sähkömoottorin yhteisvoimin 218 hevosvoiman tehon. Yhdistetyksi polttoaineenkulutukseksi kerrotaan 4,7 litraa sataa kilometriä kohden.

Uusi Lexus ES saapuu Suomeen ensi vuoden alkupuolella.