Mercedes-Benz kesäkuussa jo Suomen 5. suosituin

Suomessa Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaalla A- ja GLC-malleja valmistava Mercedes-Benz on noussut kesäkuun ensirekisteröintitilastoissa viidenneksi suosituimmaksi automerkiksi. Tammi-kesäkuun tilastoissa Mercedes-Benz löytyy sijalta 9, joten lähikuukausina suomalaiset ovat innostuneet hankkimaan tähtikeulan automalleja alkuvuotta vilkkaammin.

Lieneekö autonostajilla ollut kotimaisuus yhtenä valintakriteerinä, jää arvailujen varaan, mutta Suomessa valmistettava GLC-katumaasturi ylsi yhdeksi Mercedeksen suosituimmista automalleista. Sen kysyntä on kasvanut kuluvan vuoden aikana 72,6 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Uudenkaupungin autotehtaalta valmistui kesäkuussa 100 000. Mercedes-Benz GLC, joka sattui päätymään vieläpä suomalaiselle ostajalle. GLC:n tuotanto starttasi Suomessa vuoden 2017 helmikuussa ja sen suosiosta kertoo se, että automalli on saavuttanut sadan tuhannen auton valmistusmäärän nopeammin kuin mikään muu Valmet Automotiven tuotantomalli.

GLC:n on kerrottu olevan Valmet Automotiven historian vaativin tuotantoprojekti. Sen osina ovat olleet muun muassa Suomen suurimman, yli 300 robotin hitsaamon suunnittelu ja rakentaminen, lähes 100 miljoonan euron investoinnit, autotehtaan toimintamallin uudistaminen sekä yli 2000 henkilön rekrytoinnit vuosina 2016 ja 2017.

Kaiken kaikkiaan kesäkuussa rekisteröitiin 11 652 uutta henkilöautoa, mikä on 7,2 prosenttia viime vuotta enemmän. Uusia henkilöautoja rekisteröitiin vuoden ensimmäisellä puoliskolla 69 600, joka on 5 149 autoa eli 8,0 prosenttia enemmän kuin viime vuoden alkupuoliskolla.

[separator type=”thin”]

Mainos

Auton ikkunalasien tummennukset ovat tänä päivänä suosittu tapa luoda autolle paitsi uusi tyylikkäämpi ilme, suojata myös ylimääräiseltä auringonvalolta ja lämmöltä. Ikkunoiden kalvottaminen käy ammattilaiselta nopeasti ja laadukkaasti. Lasien tummennuksen voi tehdä mille tahansa automerkille, mutta erityisen suosittuja ne ovat premium-autoissa, kuten Mercedes-Benzeissä. Tutustu ikkunalasien tummennukseen.

[separator type=”thin”]