Mercedes-Benzin panostaminen sähköautoiluun näkyy myös Veho Airportissa – katolle 128 aurinkopaneelia

Veho Airport
Veho Airport -liikkeen katolle sijoitettujen aurinkopaneelien vuosituotto noin 28-31 MWh. Kuva: Veho

Saksalainen Mercedes-Benz on panostanut vahvasti ladattaviin plugin-hybrideihin ja tuotantoputkeen on tulossa myös täyssähköautoja, kuten ensi vuonna myyntiin saapuva Mercedes-Benz EQC. Merkin lippulaivamyymälä Veho Airport on ottanut sähköautot ja ladattavat hybridit huomioon kestävällä tavalla asennuttamalla autoliikkeen katolle 128 aurinkopaneelia käsittävän järjestelmän.

Uuden aurinkosähkövoimalan nimellisteho on 35 kWp ja vuosituotanto noin 28-31 MWh. Käsityksen aurinkovoimalan kapasiteetista saa vertaamalla vuosituotantoa myynnissä oleviin plugin-hybrideihin. Mercedes-Benzin ladattavien hybridiautojen akkukapasiteetti on tällä hetkellä 6,8-8,6 kWh, joten autot voidaan ladata aurinkosähköllä Veho Airportissa 3250-4550 kertaa vuodessa.

Ilmastonmuutos on iso ja yhteinen haaste, johon vastaaminen vaatii päättäväisiä toimia kaikilta. Olemassaolon tarkoituksensa mukaan Veho Liikuttaa kestävästi ja on sitoutunut siihen, että kuormaa ympäristölle pyritään jatkuvasti minimoimaan ja uusia kestäviä ratkaisuja kehitetään. Uskomme, että kestävä ja vastuullinen toiminta punnitaan teoissa, toteaa Veho Henkilöautot -liiketoiminnasta vastaava johtaja Kari Halonen.

Veho Airportin hanke on saanut energiatukea Innovaatiorahoituskeskus Business Finlandilta.