Fiilistelyssä American Car Show 2016

American Car Show 2016

Pääsiäinen on se aika vuodesta, jolloin järjestetään perinteeksi muodostunut American Car Show. Itse kävin ottamassa osaa kyseiseen tapahtumaan kolmatta kertaa, aiempien kertojen ollessa vuosina 2009 ja 2013. Tuttuun tapaan paikkana oli Helsingin Messukeskus, joka oli tosiaankin siis täynnä kaikenlaista nähtävää myyntikojuista autoihin ja lasten pomppulinnaan – onhan kyseessä kuitenkin iso tapahtuma. ACS alkaa perinteisesti pitkäperjantaina, joka valikoitui minun messupäiväksi tälläkin kertaa. Vaikka nimi American Car Show viittaa nimenomaan Jenkkiautoihin, on tapahtumassa mukana myös muitakin harrasteautoja, sekä moottoripyöriä.

Kuvatunnelmat

American Car Show - moottoripyörä

Mukana huimasti rakenneltuja Jenkkipyöriä.

American Car Show - Mercedes Benz S63 AMG

Mercedes-Benz S63 AMG, jonka omistajana on nykyään Oululaistunut Palestiinalainen prinssi Rami Jaber Al Hussein. Vaikka auto on nyt Saksan kilvissä, tullaan se vielä laittamaan Suomen kilpiin. Huomaa rekisteritunnus PRINCE.RJ1. Kerrotaan, että vastaavanlaiset autot löytyvät myös Tom Cruisen ja Dubain prinssin tallista. Kuvan S63 AMG myydään ACS:n harrasteautojen huutokaupassa.

American Car Show - Mercedes Benz S63 AMG

American Car Show - BMW M6

BMW M6

ACS 2016, Helsingin Messukeskus

ACS historiaa

American Car Show järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1978, paikan ollessa tuolloin Tikkurilan jäähalli. Tämän vuotinen ACS on siis järjestyksessään 39. Nyt vuonna 2016 järjestetty tapahtuma on yksi pohjoismaiden suurimpia harrasteautotapahtumia, joka kerää nähtäväksi lähemmäs 450 autoa.

Lopputulema

Omalta osaltani tämä pienimuotoinen pääsiäisperinne tulee jatkumaan seuraavinakin vuosina :). Ajankohtana on aina vuodesta toiseen pääsiäisviikonloppu, perjantaista maanantaille. Liput maksoivat 28e, alle 7v lasten päästessä sisään maksutta. Kokemuksena tämä oli minulle jälleen hieno.

Www: www.fhra.fi/american-car-show/

Ps. Katso Autovouhotuksen tekemä 360 -video American Car Show:sta täältä.