Mitä jäi käteen vuodesta 2021?

Volkswagen Transporter taksi / kuvat Mikko Kilkki

Vuosi vaihtui, on tilinpäätöksen aika. Tämä blogipostaus minun piti tehdä jo joulukuussa, mutta muiden kiireiden takia se vain siirtyi ja siirtyi. Valmistuin esimerkiksi koulusta, ja nyt on vihdoin suoritettuna Media-alan ammattitutkinto! Olen nyt virallisesti koulutukseltani ammattivalokuvaaja, sillä aiempi koulutaustani on Media-assistentti, eli perustutkintotasoa.

Vuoden 2021 aikana tuli täyteen myös tuhannes ajamani auto. Helsingin Sanomat kävi istumassa koeajolla kyydissäni, ja päästiin tekemään oikein aukeaman juttua printtiin ja nettiin. Tätä juttua kirjoittaessa listallani on autoja 1088, joten olen testannut autoja minulle tyypillisellä sadan auton vuositahdilla. Kaikki jutut eivät ole päätyneet tänne blogiin, vaan osa on päätynyt erään suuren mediakonsernin lehtiin. Vuoden 2021 aikana kirjoitin blogijuttujeni lisäksi 50 lehtijuttua, jotka sitten juttukierrätyksen kautta olivat muissakin lehdissä.

Vuoden 2021 mielenkiintoisimmat autot:

Volkswagen Caravelle T3, museokatsastettu

Volkswagen Caravelle 1989 / kuvat Mikko Kilkki

Tarvitseeko selitellä? Vuosimallin 1989 Volkkari tuli koeajettua kesällä 2021, ja oli sattumalöydös autoliikkeessä käydessäni. Koska myyjä oli tuttu, oli koeajo varmasti taattu. Ja kuten tapoihini kuuluu, koeajoarvio tehdään aina johonkin – joko blogiin tai lehteen.

Auto on sittemmin myyty, koeajoarvioon pääset kuitenkin tästä.

Jytkympi Mercedes-Benz Sprinter, saattokuljetusauto

Mercedes-Benz Sprinter 319 CDI etuauto / kuvat Mikko Kilkki

Autoliikkeestä ottivat minuun yhteyttä, oli kuulemma tullut Sprinter kaikilla mahdollisilla varusteilla. Tämä Sprinter oli ajossa minulla viikonlopun yli. Olin ottanut Tiktokin haltuun juuri ennen tämän auton koeajoa, ja latasin autosta parit videot kyseiseen palveluun. Sprinter sai viikonlopun aikana useita kymmeniä tuhansia katselukertoja kyseisen sovelluksen kautta. Autoliikkeestä sanoivat koeajon jälkeen, että kävijämäärät heidän jatko-ohjaamolla varustettujen Sprintereiden myynti-ilmoituksissa oli kasvanut kolmanneksella.

Sittemmin tämä reggaerekka on myyty, koeajoraporttiin pääset tästä.

Mercedes-Benz EQC 400 4Matic ja Hesari

HS Mikko Kilkki

Juttu lähti puhtaasti siitä, kun rupesin miettimään, että pian tulee täyteen tuhannes ajamani auto. Hetken mielijohteesta laitoin itse aiheesta juttuvinkin Hesarille. Ei mennyt kauaa kun soittelimme Hesarin toimittajan kanssa, ja sovimme jutunteosta. Arvostan suuresti sitä, että toimittaja Niclas Storås ja valokuvaaja Jukka Gröndahl saapuivat tämän asian johdosta Jyväskylään. Herrat nimittäin asuvat aivan muualla! Olisi voinut käydä myös niin, että koronan johdosta jutunteko olisi vesittynyt. Koronarajoitusten kiristyminen oli tiedossa kun jutunteosta sovittiin. Tämä juttu nousi Hesarin nettisivujen luetuimpien juttujen joukkoon – jos en väärin muista, oli TOP 10 listalla.

Hesarin juttuun pääset tästä.

Vuosi 2022 – Mitä silloin tapahtuu?

Tulevana vuonna homma jatkuu blogini osalta aivan normaalisti, mitään poikkeuksia ei ole tiedossa. Mitään tiettyä julkaisupäivää blogini jutuille ei ole ollut, joten juttuja tulee silloin kun tulee.

Mukavaa vuotta 2022 blogini lukijoille!

Kuvat ja teksti: Mikko Kilkki