Näyttävät väriöverit – Koeajossa Skoda Superb Sportline

Skoda Superb Sportline Dragon Skin väri 2018 / kuvat Mikko Kilkki

Kerran joutessani katselin myynti-ilmoituksia, ja huomasin paikalliseen autoliikkeeseen tulleen näyttävän auton: Dragon Skin Gold värillä oleva Skoda Superb Sportline. Sekä väri että varustetaso ovat Superbissa käytännössä uusia, mutta jostain syystä bongasin auton Jyväskylästä vaihtoautopuolen premium nurkkauksesta. Ja vielä todella vähän ajettuna! Omalla kohdallani kyseessä on ensimmäinen kerta, kun näin tosielämässä tämän värisen Superbin. Jostain syystä olin ylipäätään onnistunut missaamaan koko varustetason ja värin. Mainittu väri on saatavissa vain ja ainoastaan mainitun Sportline -varustetason yhteydessä. Uutuusvärin lisäksi myös alustaa on tässä uudessa varustetasossa madallettu 15mm. Muutenkin varustelistaus hieman poikkeaa perusmallin Superbista, sillä varustetasoon on nimensä mukaisesti haettu urheilullisuutta. Urheilullisuudesta kertoo myös se, että Sportline -varustetasoa ei ole saatavissa yhdelläkään alle 150 hevosvoimaisella koneella. Koeajoauto on siis miedoin versio näyttävästä kulkineesta.

Skoda Superb Sportline – näyttävä auto

Skoda Superb Sportline Dragon Skin väri 2018 / kuvat Mikko Kilkki

Auto on hienon näköinen myös sisältä: sisustus on musta kattoa myöten! Penkeissä on käytetty materiaalina Alcantaraa, ja etuistuimet on muotoiltu urheilulliseen tyyliin. Varustelisaus on melkeinpä syntilistaakin pidempi – jotain mainitsemisen arvoista on esimerkiksi Webasto, Vetokoukku, ilmastointiautomatiikka, sekä sähkötoiminen takaluukku. Eli käsien likaamisen aika on ohi, kun tarvitsee laittaa ostoskassit takakonttiin. Kaksilitrainen dieselkone tuottaa tehoja 150 hevosvoiman verran. Vääntömomentti on 250Nm, ja päästöt sekä kulutukset kohdillaan ainakin paperilla: päästölukema on 125g/km, ja kaupunkikulutus 5,3 litraa sadalle. Kun pääsee maantielle, kulutuslukemahan muuttuu tällöin kaupunkikulutusta pienemmäksi. Jos tämän vaihtoauton väri on liian överi, on Superb Sportline toki ostettavissa muunkin värisenä.

Koeajoauto on etuvetoinen, mutta neliveto on myös saatavissa Superb Sportlineen, kuten muuhunkin Superb mallistoon. Manuaalivaihteistokin löytyy valikoimista. Käytännössä siis mistään ei ole tingitty – tai jos onkin, on siihen luultavasti joku syy. Myös farmariversio löytyy myös valikoimista, joten tarjontaa kyllä on perheautoa hakevalle. Tämmöisenäänkin Superb on jo yllättävän järkevä ja käytännöllinen – myös Sportline. Oikeastaan tämän auton kohdalla voisi hyvin todeta, että se on perheautonakin sporttinen ja näyttävä.

Koeajo – katseenkääntäjä on tässä

Skoda Superb Sportline Dragon Skin väri 2018 / kuvat Mikko Kilkki

Superbin perusmalleissakin ajettavuus on jo kohdillaan. Sportline asettuu malliston yläpäähän, ja näyttävyyden ansiosta on lupa odottaa varsinkin tunnelmaa paljon lisää. Kuljettajan penkissä on sähkösäädöt, ja säätövaraa löytyy mukavasti hyvän ajoasennon saamiseen. Vaihteisto on vanha tuttu DSG, mitä näkee muissakin Superbeissa, ja Volkswagenin omistamissa merkeissä, kuten Audeissa ja Seateissa. Hetken jo luulin lähteneeni bensakoneisella autolla liikenteeseen, mutta totuushan onkin aivan toinen: tässä autossa on dieselkone!

Skoda Superb Sportline Dragon Skin väri 2018 / kuvat Mikko Kilkki

Käytännöllisyys on huomiotu hyvin. Myös kangasmatot löytyy, jos ne haluaa vaihtaa kumimattojen tilalle.

Alustatuntuma on miellyttävän oloinen. Mutta niinhän se on jo perusmallin Superbissakin – paljoa ei siis ole lähtökohdasta jäykistetty. Hallintalaitteet on asemoitu hyvin, mistä niitä on helppo käyttää. Vaihteisto vaihtaa vaihteet hyvin, ja menohaluja piisaa matka-ajossakin jokaiselle peruskuljettajalle riittävästi. Tykimpiäkin autoja on nähty, mutta kaikissa tilanteissa tehotykkiä ei tarvita. Penkit on hyvät istua, valittamista ei ole. Nyt on Superbistakin saatu ainakin minun mielestäni nuorekas malli ulos. Kyse on tätä vaihtoautoa ostaessa lähinnä se, haluaako vähän ajetun auton vaihtoautorivistä? Minä voisin nostaa käden ylös, jos olisi vakiduuni. Silloin saisi sen autorahoituksen tai pankkilainan. Koeajossa mitään vikoja tai puutteita autossa ei ilmene. Uskaltaisin lyödä sen puolesta kaupat lukkoon.

Skoda Superb Sportline Dragon Skin väri 2018 / kuvat Mikko Kilkki

Myös navigointijärjestelmä kosketusnäytöllä löytyy.

Jos kaipaat vertailua hyvin varusteltujen Superbien välillä, on varustepakettien huipulla tarjolla myös Laurin&Klement. Mutta siihen ei ole saatavissa tätä uutta överiväriä. Siksi minua saattaisi kiinnostaa tämä Sportline varustetaso. Se olisi kertalaaki ja näyttävä Superb pihassa.

Lopputulema – Mä haluan tämän värisen Skoda Superbin!

Skoda Superb Sportline Dragon Skin väri 2018 / kuvat Mikko Kilkki

Joku on saattanut päättänyt kyllästyä nopeasti autoonsa, ja pistää sellaisen jo 4 kuukauden, sekä 7000 kilometrin jälkeen vaihtoon. Tai sitten erehdyin luulemaan väärin, ja tämän auton löytymiseen autoliikkeen vaihtoautopuolelta on joku järkevä syy. Kalleimpia kilometrejä on jo ajeltu pois. Ja jälleen kerran on yllättäen autokuume itselläni noussut todella korkalle. Jos dieselkoneisena ei halua omaa Skoda Superb Sportlineä, on se ostettavissa myös bensakoneella. Ja tähän lienee voi todeta vielä sen, että tämmöinen vähän ajettu vaihtari voi oikeasti olla vaihtoehto uudelle. Miksi ei olisi, jos vain auto ja potentiaalinen ostaja kohtaavat? Hintaahan tälle koko komeudelle kertyy 43 780 euroa.

Skoda Superb Sportline Dragon Skin väri 2018 / kuvat Mikko Kilkki

Koeajoauton speksit: Skoda Superb Sportline, rekisteröity kesäkuussa 2017, ajettu noin 7000km. Etuveto, DSG -automaatti, pitkä varustelistaus. Dieselkone, avaimeton keskuslukitus, sähkötoiminen takaluukku, taittuva vetokoukku. Hintaa 43 780 euroa.

Auto myynnissä: Rinta-Jouppi, Jyväskylä / Imo Niiranen, 050 403 5198
www.rinta-jouppi.com

Maahantuojan sivusto: Www.skoda.fi