Opel Corsa-e – täyssähköauto 330 kilometrin toimintamatkalla

Opel Corsa-e
Opel Corsa-e on uusi kompaktin kokoluokan täyssähköauto 330 kilometrin toimintamatkalla. Kuva: Opel

Opel on julkistanut kompaktista perheautomallistaan, Corsasta, täyssähköisen version, joka kantaa nimenä Opel Corsa-e. Auton toimintamatkaksi täydellä akulla ilmoitetaan 330 kilometriä WLTP-standardilla mitattuna.

Opel Corsa-e noudattelee perustekniikaltaan samaan PSA-konserniin kuuluvan Peugeotin uutta e-208:aa, joka esiteltiin keväällä Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä. Corsa-e:n ajoakun kapasiteetti on 50 kWh:a, jota voi pitää tämän kokoluokan autoksi hienona saavutuksena. Akut on sijoitettu auton pohjalevyyn etu- ja takaistuinten alapuolelle, missä ne säästävät tilaa ja madaltavat auton painopistettä.

Nopeimmillaan Opel Corsa-e:n ajoakun lataaminen hoituu CCS-pistokkeella ja pikalaturilla 30 minuutissa 80 prosentin varaustasoon asti. Latausta pystyy hallinnoimaan ja tarkastelemaan uudesta MyOpel-puhelinsovelluksesta.

Uuden sähkö-Corsan moottori on teholtaan 100 kW, eli 136 hevosvoimaa, ja huippuvääntöä se tuottaa 260 Nm:n verran. Kiihtyvyydeksi nollasta sataan kerrotaan 8,1 sekuntia, mutta erityisen rivakkaa meno on kaupunki- ja taajamaolosuhteissa. Paikaltaan lähdettäessä 50 kilometrin tuntinopeus saavutetaan 2,8 sekunnissa.

Corsa-e edustaa Opel Corsan uutta kuudetta sukupolvea, jonka kokonaiskorkeus on laskenut edellismalliin verrattuna peräti 4,8 senttimetriä. Samalla istuinkorkeutta on kuitenkin laskettu 2,8 senttimetrillä, mikä lupailee etenkin auton sähköversiolle hauskaa ja ketterää ajettavuutta.