Premium-Renault nyt myös farkkuna

Renault esittelee Frankfurtin syyskuisessa autonäyttelyssä suurelle yleisölle uuden Talisman-mallin sedan- ja farmariversiot. Uusi Talisman tulee saataville viidellä moottorivaihtoehdolla.

Kaksi bensiinimoottoria:

Energy TCe 150 ja TCe 200 -moottorit yhdistettynä seitsemänportaiseen EDC-kaksoiskytkinautomaattiin.

Kolme dieselmoottoria:

Energy dCi 110 –moottori joko kuusiportaisella manuaalivaihteistolla tai kuusiportaisella EDC-kaksoiskytkinautomaatilla.

Energy dCi 130-moottori on vastaavasti saatavana joko kuusiportaisella manuaalivaihteistolla tai kuusiportaisella EDC-kaksoiskytkinautomaatilla.

Energy dCi 160 – moottori – kaksoisturbolla varustettuna – kuusiportaisella EDC-kaksoiskytkinautomaatilla.

Renault Talisman farmari

Talisman farmarin mitat ovat täsmälleen samat kuin sedanissa: pituus: 4,86 m/leveys: 1,87 m/korkeus: 1,46 m/ akseliväli 2,81 m. Farkku-Talismanin tavaratilan koko on 572 litraa tavarahyllyyn saakka, ja tavaratilan maksimipituus on 1116 mm. Takapenkkien ollessa alas käännettyinä pituus kasvaa 2010 mm:iin, mikä nostaa tilavuuden lähes 1700 litraan. Tavaratilan käyttöä helpottaa automaattisesti aukeava takaluukku, joka toimii jalkaa takapuskurin alla heilauttamalla.

Renault on panostanut uudessa Talismanissa auton käyttömukavuuteen myös sisätilojen suunnittelussa. Farmarimallissa pääntilaa on takana 30 mm sedania enemmän. Erityisesti etupenkkeihin on panostettu, mistä kielii muun muassa seuraavat ominaisuudet:

  • Kaikkiaan 10 säätömahdollisuutta, joista kahdeksan on sähköisesti säädettävissä.
  • Istuintyynyn pituutta voidaan säätää joko eteen- tai taaksepäin 60 mm (ainoastaan Initiale Paris -tasolla).
  • Neliportainen, sähköinen ristiseläntuen säätö (korkeus/syvyys)
  • Hierontatoiminto, jonka voi säätää sekä tyypin että voimakkuuden mukaan (kaksi ohjelmaa/viisi sarjaa)
  • Kuudella tavalla säädettävät lentokonetyyppiset pääntuet
  • Muistipaikat aina kuuteen yksilölliseen profiiliin saakka
  • Istuinosan integroitu tuuletus tekemään olon mukavammaksi kuumassa säässä.
  • Istuinrunko on toteutettu käyttäen uutta Cover Carving Technology- menetelmää, joka antaa yli kolme senttimetriä lisää polvitilaa takapenkkiläisille.

Ajo-ominaisuuksien puolesta Talismanissa on uutta 4Control -aktiivi-iskunvaimennus/nelipyöräohjaus. Kaupunkiliikenteessä 4Control -alusta antaa Talismanille ketteryyttä, ja tiukissa mutkissa ajettaessa järjestelmä parantaa suuntavakautta ja ajomukavuutta. Valittavissa on neljä esiasetettua ajotilaa (Comfort, Sport, Neutral ja Eco), joiden lisäksi lisäksi oman maun mukaan personoitava asetus.

Renault Talisman farmarissa on Renaultin R-Link 2 -multimediajärjestelmä, joka on varustettu joko 7- (18 cm) tuumaisella tai pystysuoraan sijoitetulla 8,7-tuumaisella (22 cm) kosketusnäytöllä. Järjestelmästä hallinnoidaan auton ajamisen aputoimintoja, sekä navigointia, audiota ja ilmastointia. Kosketusnäytön toimintoja täydentävät fyysiset pikavalintanäppäimet, monitoimikytkimet keskikonsolissa, ilmastoinnin ohjauspaneeli sekä lisäksi ohjauspyörään asennetut säätimet. Talisman farmarissa on Renaultin ja Bosen yhteistyönä räätälöimä Surround Sound -järjestelmä, johon sisältyy 12 kaiutinta sekä subwoofer.

Kuljettajaa avustavista järjestelmistä Renault Talismanissa on muun muassa mukautuva vakionopeussäädin, aktiivinen hätäjarrutusjärjestelmä, kaistavahti, turvavälihälytys, nopeuden ylittämisestä hälyttävä liikennemerkkien valvontalaite, katvealueen varoitin, peruutuskamera, automaattinen ajovalojen ja kaukovalojen vaihtojärjestelmä, head-up heijastusnäyttö, sähköinen seisontajarru, etu-, taka- ja sivupysäköintitunnistimet ja handsfree pysäköintiavustaja.

Kuvat: Renault

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *