Rinta rottingille – tässä on Hyundain uusi ja uljas N Line -mallisto

Hyundai Tucson N Line
Hyundai Tucson N Line on nelivetoinen ja 1,6-litraisella bensaturbolla varustettu. Kuvat: Hyundai

Sanoiko joku, että tyylikkäästä ja urheilullisesti muotoillusta autosta täytyy maksaa itsensä kipeäksi? Ralli- ja ratasarjoistakin nykyään tuttu korealainen Hyundai tuo Suomeen uuden N Line -malliston, joka lupaa ainakin ulkonäön perusteella astetta menevämpää menoa.

Suosittu Hyundai i30 on ollut jo aiemmin tarjolla tehokkaana i30N-mallina, mutta nyt auton Hatchback- ja Fastback-malleista voi kotiuttaa myös polttoainetaloudellisemmat N Line -versiot. Hyundai uutta N Line -mallistoa voisi verrata vaikkapa BMW:n M Sport -malleihin, jotka eivät ole muuhun mallistoon verrattuna poikkeuksellisen tehokkaita, mutta niiden ulkomuotoon on haettu muskeleita ja virtaviivaisuutta.

Kyse ei ole kuitenkaan täysin kosmeettisista muutoksista, sillä Hyundai kertoo tehneensä muutoksia myös N Line -mallien jousitukseen, moottorin kaasuvasteeseen sekä tehokkaampiin jarruihin. Lisäksi i30 N Linessa moottorin ääniä on piristetty.

Hyundai i30 Fastback N Line
Hyundai i30 Fastback N Line miellyttää silmää viistosti laskevalla kattolinjallaan.

Hyundai i30 -perheen lisäksi myös Hyundai Tucson saa N Line -käsittelyn. Atleettisten puskureiden lisäksi Tucson N Linen tunnistaa muun muassa tummista 19-tuumaisista vanteista.

Moottoreina Hyundai i30 Hatchback N Linessa sekä i30 Fastback N Linessa on 1,4-litrainen turboahdettu bensiinimoottori, joka tuottaa 140 hevosvoiman tehon. Tucson N Linessa konepellin alta löytyy puolestaan 1,6-litrainen bensaturbo 177 hepan tehoilla. Auto on myös nelivetoinen. Kaikki N Line -malliston autot on varustettu 7-vaihteisella kaksoiskytkinautomaatilla.

N Line näkyy ja tuntuu autojen sisätiloissa muun muassa paremmin sivuttaistuetuissa ja erikoisverhoilluissa istuimissa, rei’itetyllä nahalla päällystetyssä ohjauspyörässä, mustassa sisäkatossa sekä metallisissa polkimissa.

Hyundai i30 N Line -mallin hinta alkaa 26 990 eurosta ja Tucson N Linen 43 990 eurosta. Kaikki kolme uutta mallia saapuvat Suomen markkinoille toukokuussa 2019. Hyundai i30- ja Tucson-mallit on suunniteltu, testattu ja valmistettu Euroopassa.