Seat Arona – tällainen uusi kompakti katumaasturi on

Seat Arona
Kuvat: Seat

Uusi Seat Arona on espnajalaisvalmistajan katumaasturimalliston uusi jäsen ja kooltaan isoveljeään Atecaa pienempi. Arona yhdistää raikkaalla tavalla kompaktin kaupunkiauton piirteet erinomaisiin ajo-ominaisuuksiin. Seat Aronan myyntivaltin kerrotaan olevan monipuolisuus.

Aronan kompakti koko, turvallisuusominaisuudet, korkea ajoasento ja moderni muotoilu tekevät Aronasta kaupunkiajoon sopivan unohtamatta sen hauskaa ja seikkailunhaluista luonnetta niin maatiellä kuin hiekkatielläkin. Seat Aronan kerrotaan olevan rohkeasti muotoilu persoonallinen SUV.

Seat Arona on 4 138 mm pitkä ja 1 780 mm leveä. Arona on siis 225 mm isoveljeään Atecaa lyhyempi. Uusi Arona tarjoaa myös reilusti maavaraa – 190 mm, ja suuren 400 litran tavaratilan. Auton akseliväli on 2 566 mm.

Tarjolle tulee kuusi uutta moottoria: kolme TSI-bensiinimoottoria teholuokissa 70 kW (95 hv), 85 kW (115 hv) ja 110 kW (150 hv) ja kaksi TDI-dieselmoottoria teholuokissa 70 kW (95 hv) ja 85 kW (115 hv) sekä täysin uusi 1,0 TGI maa-/biokaasumoottori teholuokassa 66 kW (90 hv).

Pienin 1,0 TSI -bensiinimoottori on varustettu aina viisivaihteisella manuaalivaihteistolla ja 115-hevosvoimaiseen moottoriin voi valita joko kuusivaihteisen manuaalivaihteiston tai seitsemänvaihteisen DSG-automaattivaihteiston. Uusi nelisylinterinen 150-hevosvoimainen 1,5 EVO TSI -bensiinimoottori tulee tarjolle vain FR-varustelutasoon, ja on aina varustettu kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla. Pienimpään 1,6 TDI -dieselmoottoriin voi puolestaan valita joko viisivaihteisen manuaalivaihteiston tai seitsemänvaihteisen DSG-automaattivaihteiston. Suurempi 1,6 TDI 115-hevosvoimainen dieselmoottori on aina varustettu kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla.

Seat Arona

Uusi Seat Arona on aina viisiovinen ja siihen on tarjolla neljä varustelutasoa: Reference, Style, FR ja Xcellence. FR-varustelutasossa on neljä Seat Drive -ajoprofiilia: Normal, Sport, Eco ja Individual. FR ja Xcellence -varustelutasoissa on aina vakiona kaksivärisyys, jolloin katto on joko harmaa, musta tai oranssi. Katto on kuitenkin saatavissa lisävarusteena samanvärisenä kuin auto.

Seat Arona tarjoaa kaikki infotainment- ja kuljettajaa avustavat järjestelmät, jotka ovat jo tuttuja muista Seatin malleista. Vakiovarusteita ovat mm. Front Assist -ympäristönvalvontajärjestelmä, Hill Hold -mäkilähtöavustin ja Media System Touch 5” kosketusnäytöllä. Saatavilla on myös mm. mukautuva vakionopeudensäädin ACC Stop&Go-toiminnolla, väsymyksen tunnistusjärjestelmä, Kessy avaimeton keskuslukitus ja käynnistys, 8” kosketusvärinäyttö, Park Assist -pysäköintiavustin ja Blind Spot Detection -katvealueen varoitusjärjestelmä sekä takana risteävän liikenteen varoitus. Saatavissa on myös tutut online-palvelut kuten Seat Full Link -palvelu, joka sisältää Mirror Link, Apple CarPlay ja Android Auto -palvelut.