Skoda Fabia uudistuu 2018 – suurimmat muutokset tekniikkapuolelle

Skoda Fabia edestä

Skoda on julkaissut ensimmäiset kuvat tämän vuoden aikana uudistuvasta Fabia-mallistaan. Ulkoisesti menestysmallia on päivitetty maltillisesti, ehkäpä näkyvimpänä uudistuksena LED-ajovalot sekä -takavalot. Suurempia muutoksia Skoda Fabia kokee sen sijaan sisätiloissa ja auton teknisissä ominaisuuksissa.

Uutuuden kerrotaan pitävän sisällään muun muassa uudistetun mittariston sekä kojelaudan, joskin vielä on epävarmaa, tullaanko autossa näkemään katumaasturi Skoda Karoqin virtuaalimittaristoa. Kuluvan vuoden jälkimmäisellä puoliskolla myyntiin tuleva uusi Fabia saa aiempaa runsaamman avustinjärjestelmäkavalkaadin. Automallissa uusina ominaisuuksina nähdään muun muassa kaistanvaihtovaroitin sekä peruutusvaroitin, joka osaa estää törmäyksiä peruutettaessa.

Skoda Fabia 2018

Tietoviihdejärjestelmän osalta Skoda Fabia kokee suuren uudistuksen isokokoisemman 6,5-tuuman kosketusnäytön ja uusien online-palvelujen myötä. Skodan uudistus ei olisi uudistus, ellei autoon olisi tuotu myös jotain uutta Simply Clever -ratkaisua, jollaisiksi autovalmistaja kutsuu arkea helpottavia autoon jemmattuja pieniä ominaisuuksia. Skoda Fabia Combin takaluukusta löytyy jatkossa esimerkiksi irrotettava taskulamppu ja polttoainesäiliön luukun sisäpintaan sijoitettuun jääraappaan on lisätty renkaiden urasyyvyyden mittari.

Moottoreita uuteen Fabiaan tulee tarjolle kolme erilaista bensiinimyllyä tehoiltaan 75, 95 ja 110 hevosvoimaa. Näistä pienitehoisin on ahtamaton ja jälkimmäiset kaksi turboahdettuja, kaikkien iskutilavuus on tasan litran.

Lue Autovouhotuksen koeajo Skoda Fabiasta.