Škoda Kamiq täydentämään SUV-mallistoa

Skoda Kamiq
Skoda Kamiq sijoittuu kokonsa puolesta Karoq ja Kodiaq -katumaasturien alapuolelle. Kuvat: Skoda

Škoda on julkaissut ensimmäiset luonnoskuvat pian julkaistavasta uudesta Škoda Kamiq -katumaasturista. Kamiq sijoittuu Škodan katumaasturimallistossa toistaiseksi pienimpään päähän Karoq- ja Kodiaq-mallien alapuolelle.

Škoda Kamiq noudattelee valmistajan katumaasturien nimeämisperinteitä K-alkuisella ja Q-kirjaimeen päättyvällä nimellään. Itse asiassa Kamiq-nimi on ollut Škodan käytössä jo Kiinassa, eli täysin uudesta nimestä ei ole kyse.

Kamiqin tekniikasta ei ole toistaiseksi vielä juurikaan hiiskuttu, mutta muotoilun osalta autosta on jo pääteltävissä muutamia mielenkiintoisia yksityiskohtia. Ensinnäkin takaluukun Škoda-merkki on korvattu halki auton perän kulkevalla suurella kirjoitetulla merkkinimellä. Hieman samaan tapaan kuin vaikkapa Volvon autoissa on totuttu näkemään.

Lisäksi Kamiq on valmistajansa ensimmäinen automalli, jonka led-päiväajovalot on viety erilliseen valoryhmään varsinaisten ajovalojen yläpuolelle. Tältä osin luonnoskuvat tuovat etäisesti mieleen esimerkiksi Citroën C4 Cactuksen ja Hyundai Konan valoratkaisut. Škoda Kamiqin muotoilussa voi nähdä agressiivisuutta, jollaista tsekkivalmistajan autoissa ei ole aiemmin nähty.

Suomalaisittain mielenkiintoinen yksityiskohta Kamiqissa on se, että auton muotoilutiimiin kuuluu suomalainen Antti Mikael Savio.