Sotkiko piki autosi? Näin poistat lian tehokkaasti

Piki
Asvaltista irtoava piki tarttuu herkästi auton helmoihin ja tekee etenkin vaaleista autoista nopeasti likaisen näköisiä. Kuva: Kaha

Helsingin Sanomat uutisoi hiljattain ongelmasta, jota on esiintynyt joillain autoteillä. Asvaltista irtoava piki eli bitumi on sotkenut autojen helmoja sekä renkaita, ja etenkin vaalean värisissä autoissa piki on tehnyt ajoneuvoista todella likaisen näköisiä.

Tahmeaa pikeä on vaikea irrottaa tavanomaisilla autonpesuaineilla, mutta autotuotteita maahantuova Oy Kaha Ab vinkkaa kahdesta tuotteesta, joiden luvataan irroittavan vaikeammatkin pikijäljet auton maalipinnasta.

Viime aikojen pikiongelman syiksi on epäilty vähäliikenteisillä teillä käytettyä, pehmeämpää asfalttibetonia, teiden suolauksessa käytettyä ainetta sekä poikkeuksellisen sateista syksyä ja talvea. Kuivilla keleillä tiestä irtoava aines kulkeutuu pois tieltä, kun taas sateella piki voi jäädä tienpintaan ja tarttua siitä autojen renkaisiin. Myös se, että tie jäätyy ja sulaa jatkuvasti peräkanaa, voi irrottaa tiestä normaalia enemmän pikeä.

Näillä tuotteilla piki saa kyytiä

Pien irti saaminen aiheuttaa monelle autoilijalle päänvaivaa; auton puhtaaksi saaminen tuntuu olevan työn ja tuskan takana. SONAX-tuoteperheestä löytyy kuitenkin muutama näppärä tuote asfalttipien irrottamiseksi, joten sinun ei tarvitse kuluttaa koko päivää pien pois hinkkaamiseen.

SONAX Liuotinpesu

SONAX Liuotinpesu on yhden litran suihkepullossa myytävä, petrolipohjainen pesuaine. Liuotinpesu poistaa asfalttipien, suolan ja muun vaikean lian ajoneuvoista sekä moottorin ja koneen osista. Pesuaine on emulgoiva, jolloin rasva ja öljy voidaan huuhdella pois vedellä. SONAX Liuotinpesua voidaan käyttää sekä kuivalle että kostealle maalipinnalle.

SONAX Asfalttipienpoistoaine

SONAX Asfalttipienpoistoaine on 300 millilitran aerosoli, joka liuottaa tehokkaasti piki-, öljy- ja muut vaikeat likatahrat, kuten tarrojen liimajäljet, auton maali- ja kromipinnoilta. Asfalttipienpoistoainetta voidaan käyttää viimeistelijänä pesun jälkeen; suihkauta ainetta hankaliin tahroihin, jotka eivät lähteneet pesussa, ja pyyhi lika pois. Tuote irrottaa mustat, tahmaiset pikitahrat autosi pinnasta hellävaraisesti.

Lähde: Oy Kaha Ab