Subaru Forester uudistui – mukana sähköistetty e-Boxer -voimalinja

Subaru Forester e-Boxer
Uusi Subaru Forester on jatkossa aina sähköisellä e-Boxer -voimalinjalla varustettu. Kuvat: Subaru

Subaru Forester saapuu kuluvan vuoden joulukuussa Suomeen täysin uudistettuna. Maamme suosituin Subaru-malli on kokenut suuria uudistuksia, mutta merkille ominaisia nelivetokykyjä ja turvallisuutta ei ole unohdettu.

Yksi uuden viidennen sukupolven Foresterin suurimmista muutoksista liittyy voimalinjaan, joka tulee jatkossa kantamaan nimen e-Boxer. Siinä kaksilitraisen bensiinimoottorin ohella voimaa tuottaa sähkömoottori, joka avustaa kiihdytyksissä, mutta ei toimi itsenäisesti missään vaiheessa. Yhteisteholtaan bensiini- ja sähkömoottorit tuottavat 166 hevosvoimaa, ja vääntöä 259 newtonmetriä. Auton keskikulutukseksi ilmoitetaan 6,8 litraa sadalla kilometrillä. Uusi Forester on aina nelivetoinen ja 7-vaihteisella Lineatronic-automaattivaihteistolla varustettu.


Subaru Forester e-Boxer hinnat:

Subaru Forester e-Boxer Base 44 393 euroa

Subaru Forester e-Boxer Active 47 422 euroa

Subaru Forester e-Boxer Ridge 51 109 euroa

Subaru Forester e-Boxer Summit 53 801 euroa


Subaru Forester pohjautuu merkin uudelle Global-perusrakenteelle, joka on ennen kaikkea aiempaa turvallisempi. Uusi rakenne vaimentaa törmäysenergiaa 40 prosenttia edellismallia tehokkaammin, ohjaten törmäyksen voimia aiemman kahden reitin sijasta kolmea tietä pitkin.

Foresterin maavara on säilynyt 22 senttimetrissä, mutta raideleveydet ovat kasvaneet niin edessä kuin takana 20 millimetrillä. Myös jarrujen kokoa on kasvatettu. Päällystetyltä tieltä poistuttaessa menoa edistää pienentyneet etu- ja takaylitykset, joiden ansiosta myös tulo- ja jättökulmat ovat parantuneet. Subarulle tyypilliseen tapaan myös uudesta Foresterista löytyy X-Mode -ajotilavalinta, josta kuljettaja voi valita esimerkiksi lumelle ja mudalle parhaiten sopivat ajoasetukset. Foresterin suurin vetomassa on 1870 kg, mikäli perävaunussa on jarrut.

Ulkomitoiltaan uusi Forester on aiempaan verrattuna 15 millimetriä pidempi, 20 milliä levempi, 5 milliä matalampi ja 30 millimetriä pidempi akseliväliltään. Tavaratilan puolella tila on nyt aiempaan verrattuna peräti 29 senttimetriä pidempi ja 13,4 senttiä leveämpi. Tavaratilan kokoa pystyy muuntelemaan 509 ja 1779 litran välillä.