Tältä Cupra Ateca näyttää – Seatilta täysin uusi automerkki

Cupra Ateca
Cupran logo on korvannut keulan Seat-logon.

Seatin perustama täysin uusi automerkki Cupra esitteli ensimmäisen automallinsa Cupra Atecan. Uuden tehokkaisiin automalleihin keskittyvän automerkin kerrotaan tunkeutuvan markkinarakoon, joka on ollut aiemmin vain premium-merkkien hallitsema. Cupra Ateca perustuu Seatin keskikoiseen katumaasturiin, mutta muutoksia tavalliseen Atecaan on melkoisesti.

Cupra Atecan sydämenä sykkii 300 hevosvoiman kaksilitrainen 2.0 TSI -bensiinimoottori. Cupra Atecan huippunopeus on 245 km/h ja se kiihtyy nollasta sataan 5,4 sekunnissa.

Sekä Atecan että koko Cupra-merkin ajatuksena on olla yhdistelmä hauskuutta yhdistettynä arkipäivän helppokäyttöisyyteen. Cupra Ateca on nelivetoinen ja voima välitetään renkaille uuden seitsemänvaihteisen DSG-automaattivaihteiston välityksellä.

Cupra Ateca sisätilat

Sisätiloissa Cupra Atecan ilmettä hallitsee alcantara, jota löytyy istuinten lisäksi myös ovipaneeleista.

Cupra Atecan 4Drive-nelivetojärjestelmän kerrotaan olevan yksi maailman kehittyneimmistä. Se analysoi olosuhteita reaaliajassa huomioiden auton nopeuden, jokaisen pyörän pyörimisnopeuden, ohjauspyörän asennon sekä ajotyylin ja -tilan, tuottaen joka hetkellä juuri tarvittavan voiman kullekin pyörälle. 4Drive-nelivetojärjestelmässä on kuusi erilaista ajotilaa: Normal, Sport, Individual, Snow, Off-Road ja Cupra. Viimeksi mainitussa moottori reagoi välittömästi hienostuneella äänellä ja mukautuva DCC-alustansäätö tarjoaa urheilullisemman ajokokemuksen.

Cupra Ateca – kattava vakiovarustelu

Kun kyseessä on täysin uusi automerkki, Seatin logo on luonnollisesti korvattu Cupran logolla. Autossa on myös sen persoonallisuuden esiin tuovia ominaisuuksia, kuten Cupran nimen ja logon maahan heijastava tervetuloa-valo. Cupra Ateca on saatavana kuudessa värissä: Energy Blue, Velvet Red, Brilliant Silver, Rodium Gray, Magic Black ja Nevada White.

Cupra Ateca neljä pakoputkea

Takaa Atecan tunnistaa Cupraksi logon lisäksi muun muassa neljästä pakoputkesta.

Cupra Atecan vakiovarustuksen kerrotaan perustuvan kolmeen pääelementtiin: tekniikkaan, muotoiluun ja turvallisuuteen. Esimerkiksi avaimeton keskuslukitus ja käynnistys Kessy, langaton lataus, matkapuhelimen signaalivahvistin, 360-asteen Top View -kamera, 8-tuumainen kosketusnäyttö navigointijärjestelmällä, DCC mukautuva alustansäätö, Digital Cockpit digitaalinen mittaristo sekä Park Assist -pysäköintiavustin ovat vakiovarusteita.

Lisävarusteina valittavissa on muun muassa suorituskykypaketti – 18-tuuman Brembon tehojarrulevyt, korin hiilikuitupaketti sisältäen takaspoilerin ja ulkopeilien kuvut, sisustan hiilikuitupaketti sisältäen hiilikuitukojelaudan sekä nahkaistuimet.  Cupra-kuppi-istuimet tulevat saataville vuonna 2019.