Testissä Korrek Pro TFC -lasipinnoite – se oikeasti toimii

Korrek Pro TFC -lasipinnoite osoittautui testissä erinomaiseksi tuotteeksi.

Auton tuulilasin pinnoittaminen ei ole itsessään uusi juttu, mutta hiljattain markkinoille on ilmestynyt suomalaisen Korrekin valmistama TFC Glass Coat -niminen tuote, joka kuuluu Korrek Pro -tuotesarjaan. Korrek Pro TFC -lasipinnoite on helppo ja edullinen tapa omatoimiseen lasipinnoitukseen. Otimme lasipinnoitteen testiin ja kokeilimme, toteutuuko mainoslauseen lupaus vettä ja likaa hylkivästä suojasta.

Alle 25 euron pinnoite soveltuu niin auton tuulilasille kuin muillekin lasipinnoille. Pinnoitteen kesto vaihtelee luonnollisesti paljon rasituksen mukaan, mutta tuulilasissa sille luvataan jopa 24 kuukauden ja 30 000 kilometrin kesto. Vähäiselle kulutukselle kohdistuvissa sivuikkunoissa vaikutus voi olla jopa viisi vuotta.

Auton koosta riippuen yhden paketin sisältämä 100 millilitran pullo lasipinnoitetta riittää yhdelle tai kahdelle autolle. Päätimme kokeilla pinnoitetta ensin tuulilasille, joka on ajoturvallisuuden kannalta auton tärkein lasipinta.

Lasipinnoitteen käyttöohjeet

Korrek Pro TFC -lasipinnoitteen käyttö osoittautui hyvin yksinkertaiseksi ja nopeaksi. Ennen pinnoitusta käsiteltävä lasipinta tulee puhdistaa erittäin huolellisesti tarkoitukseen soveltuvilla aineilla. Puhdistusaineet eivät tule lasipinnoitteen mukana, joten me käytimme jo autotallista löytyviä aineita, tässä tapauksessa kilpailevan AutoGlymin tuotteita.

Pinnoitusta tehdessä on tärkeää huomioida myös sääolosuhteet, sillä käsitelty pinta ei saisi altistua ensimmäisen tunnin aikana esimerkiksi kylmälle tai kosteudelle. Mikäli käytettävissä ei ole sisätilaa, paras aika pinnoitukselle onkin tasaisen lämmin ja pilvinen, mutta sateeton päivä. Me pinnoitimme tuulilasin keväällä, joten testikautta on ehtinyt kulua nyt useampi kuukausi.

Korrek Pro -lasipinnoitepakkauksesta löytyy itse pinnoiteaineen lisäksi reilu nippu levitykseen soveltuvia nukkaamattomia liinoja sekä loppukiillotukseen tarkoitettu mikrokuituliina.

Pinnoittaminen aloitetaan ravistamalla heti pulloa ja levittämällä ainetta levitysliinalle. Liinoja kannattaa ottaa 3-4 kappaletta päällekkäin ja taittaa ne neljään osaan, jonka jälkeen kastella tuppo läpimäräksi.

Sen jälkeen käsiteltävään lasipintaan hierotaan kauttaaltaan kerros pinnoitetta. Kun pinta on kuivunut muutaman minuutin verran, sama toistetaan uudella kerroksella. Muista kuitenkin ottaa toista kerrosta varten uusi nippu liinoja ja kastella myös ne läpimäräksi.

Korrek Pro TFC -lasipinnoite

Pakkaus pitää sisällään lasipinnoitteen, levitysliinoja sekä kiilloitukseen tarkoitetun mikrokuituliinan.

Toisen pinnoitekerroksen jälkeen lasin annetaan jälleen hetki kuivua, minkä jälkeen lasille muodostunut harmaa ohut kalvo kiillotetaan pakkauksen mukana tulleella mikrokuituliinalla. Nyt pinnoitus on valmis, mutta lasi täytyy suojata vielä vähintään tunnin ajan joutumasta rasitukseen. Tässä kohtaa on myös hyvä aika puhdistaa tuulilasinpyyhkimet huolellisesti käyttöön tarkoitetuilla puhdistusliinoilla, jotta likaiset pyyhkimet eivät heti kättelyssä pääse pilaamaan hyvää lopputulosta.

Kaiken kaikkiaan Korrek Pro TFC -lasipinnoite osoittautui todella helpoksi ja nopeaksi käyttää. Tykkäsimme myös siitä, että itse pinnoitusaineen lisäksi pakkaus sisältää tarvittavat levitysmateriaalit. Kaupassa ei tarvitse siis arpoa, millaisella liinalla pinnoitetta kannattaa lähteä levittämään.

Toimiiko omatoiminen lasipinnoitus?

Omassa testissämme Korrek Pro TFC -lasipinnoite on ollut nyt tuulilasissa muutaman kuukauden ajan ja se on toiminut jopa hämmästyttävän hyvin. Keraaminen pinnoite muistuttaa hyvin paljon auton maalipinnan laadukasta vahaa, sillä sateella vesipisarat kerääntyvät nopeasti suuremmiksi pisaroiksi ja liukuvat tuulilasilta pois kuin itsestään.

Ottaen huomioon, että Korrekin lasipinnoite maksaa vain muutaman kympin, hinnan voi nopeasti laskea maksavan itsensä takaisin tuulilasinpyyhkijöiden ja tuulilasin lasipinnan vähäisempänä kulumisena.

Ehkäpä tärkein havainto muutaman kuukauden testijaksollamme on ollut se, että etenkin yli 60 km/h nopeuksien yläpuolella tuulilasinpyyhkijöiden käyttötarve on huomattavasti pinnoittamatonta lasia vähäisempää. Riippuen sateen voimakkuudesta pyyhkijöitä ei tarvitse monesti käyttää maantienopeuksissa lainkaan, sillä vesi juoksee todella nätisti tuulilasilta pois itsestään. Näin ollen tuulilasinpyyhkimet ovat pitkäikäisemmät ja tuulilasiin tulee vähemmän pieniä mikronaarmuja, jotka ajan kanssa alkavat haitata näkyvyyttä etenkin matalalta paistavan auringonvalon kanssa.

Myös tuulilasin peseminen on helpottunut merkittävästi lasipinnoitteen ansiosta. Kesällä tuulilasin liiskautuneiden ötököiden poistaminen on onnistunut hyvin kevyellä harjauksella autopesun yhteydessä.

Loppuyhteenvetona voisi todeta, että Korrek Pro TFC -lasipinnoite todella lunastaa lupauksensa vettä ja likaa hylkivästä pinnoitteesta. Tuotetta voi aidosti suositella etenkin hyvän hinta-laatusuhteensa ansiosta. Se lisää paitsi ajoturvallisuutta ja -mukavuutta, pidentää myös tuulilasinpyyhkijöiden käyttöikää ja laskee näin ollen autoilun kustannuksia toisaalla. Ehdottomasti hintansa arvoinen tuote. Tuulilasista saatujen hyvien kokemusten myötä testiautomme kaikki lasit on nyt pinnoitettu Korrekin lasipinnoitteella.