Tiesitkö tätä Nokian Renkaista löytyvää huippuominaisuutta? Estää viiltoja

Nokian Renkaat Aramid Sidewall
Vaurio renkaan kyljessä vaatii yleensä koko renkaan vaihtamisen. Aramid-kuitu estää viiltomaisia vaurioita. Kuva: Nokian Renkaat

Nokian Renkaiden valmistamissa SUV-renkaissa on ollut jo pidemmän aikaa Aramid Sidewall -niminen teknologia, joka estää renkaat kylkeen kohdistuvia viiltoja. Nyt tämän innovaation tuomasta lisäturvasta pääsevät hyötymään myös ammattiautoilijat sekä matkailijat, kun kestävää aramid-kuitua sisältävä Aramid Sidewall -sivupintarakenne laajennetaan koskemaan myös Nokian Renkaiden paketti- ja matkailuautojen renkaita.

Aramid Sidewall -teknologia perustuu aramid-kuituun, joka vahvistaa renkaan sivupintaa kestämään paremmin ulkopuolisia iskuna ja viiltoja. Erityisesti asvaltin reunakivet ja kuopat maantiellä ovat omiaan aiheuttamaan renkaiden kylkiin viiltoja. Toisin kuin esimerkiksi naulojen aiheuttamat pistomaiset vauriot, kyljen viiltoja ei yleensä voi korjata, vaan ne vaativat renkaan vaihtamisen.

Aramid Sidewall -teknologia on ollut käytössä Nokian Renkaiden SUV-renkaissa jo usean vuoden ajan. Teknologia löytyy nyt myös kaikista Nokian Renkaiden markkinoilla olevista paketti- ja matkailuautoihin kehitetyistä tuotteista. Aramid-kuitua hyödynnetään paljon esimerkiksi lentokoneteollisuudessa ja sotilaskäytössä.

Näistä renkaista Aramid Sidewall -teknologia löytyy:

Aramid Sidewall -teknologia käytössä 1.1.2018:

Nokian Hakkapeliitta C3
Nokian Hakkapeliitta CR3
Nokian Hakka C2

Muut Aramid Sidewall -teknologiaa hyödyntävät tuotteet:

Nokian Hakkapeliitta R3 SUV (uutuus)
Nokian Hakkapeliitta 9 SUV
Nokian Hakkapeliitta 8 SUV
Nokian Hakkapeliitta R2 SUV
Nokian Hakka Black 2 SUV
Nokian Hakka Blue 2 SUV
Nokian Hakkapeliitta LT2
Nokian Rockproof
Nokian Rotiiva HT
Nokian Rotiiva AT
Nokian Rotiiva AT Plus

Lue Autovouhotuksesta vinkit autonrenkaiden säilytykseen ja tärkeimmät renkaista tarkistettavat asiat.