Tyyli ja teho samassa paketissa: Hyundai i30 Fastback N

Hyundai i30 Fastback N

Hyundai on kertonut tuovansa vielä tämän vuoden aikana markkinoille uuden i30 Fastback N -mallin. Jo myynnissä oleva tyylikäs viisiovinen coupé i30 Fastback saa N-kirjaimen myötä aimo annoksen ruutia konehuoneen puolelle.

Tarkempia tietoja i30 Fastback N:stä ei ole vielä julkaistu, mutta jonkinlaisia viitteitä voi hakea hatchback-mallisesta i30N:stä, joka on saatavana 250 ja 275 hevosvoimaisina malliversioina.

Hyundai i30 Fastback N on korealaisvalmistajan tehokkaan N-malliston kolmas jäsen, sillä myös Suomen maahantuontiohjelmaan ainakin toistaiseksi kuulumattomasta Velosterista on luvassa N-versio.

Uuden Fastback N:n kehitystyön kerrotaan olevan loppusuoralla ja prototyyppiä testataan ympäri Eurooppaa erilaisilla tienpinnoilla. Testipaikkoihin kuuluu luonnollisesti myös Nordschleifen kilparadalla Nürburgringillä Saksassa, viittaahan N-kirjain kyseiseen rataan, missä myös Hyundailla on oma tekninen keskuksensa.

Hyundai i30N on kerännyt laajalti kehuja hyvän ajettavuuden, rouhean äänimaailman ja erinomaisen hinta-laatusuhteensa ansiosta. Suomessa Hyundai tarjoaa myös tehokkaalle i30N:lle poikkeuksellisen pitkän seitsemän vuoden kilometrirajoituksettoman takuun. Fastback-mallin i30 on puolestaan oman segmenttinsä ainoa viisiovinen coupé, jota voi helposti pitää hintaluokka huomioiden erityisen tyylikkäästi muotoiltuna.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, iskeekö Hyundai i30 Fastback N -malliin vielä hieman lisää tehoa, vai mennäänkö hatchbackista tutulla virityksellä.