Uusi pidempi VW Tiguan Allspace – tilaa seitsemälle

Tiguan Allspace
Tiguan Allspace on perinteistä Tiguania selvästi pidempi. Kuvat: Volkswagen

Volkswagen on tuonut Suomessa myyntiin uuden Tiguan Allspace -mallin, joka on perinteistä Tiguania 21,5 senttimetriä pidempi. Automallin hinnat alkavat 42 553,61 eurosta, jolla saa 1.4-litraisen TSI-moottorin ja DSG-vaihteiston yhdistelmän.

Uusi Volkswagen Tiguan Allspace on myös akseliväliltään tavallista Tiguania 11 senttimetriä pidempi, joten automalli sijoittuu mallistokartalla Tiguanin ja Touaregin väliin. Auto on vakiona viisipaikkainen, mutta kolmannen penkkirivin saa valittua varsin kohtuulliseen reilun 800 euron lisähintaan. Viisipaikkaisena auton tavaratila on hulppeat 760 litraa ja penkit kaadettuina lähes kaksi kuutiometriä (1920 litraa).

Pidempi akseliväli näkyy myös toisen penkkirivin reilummassa polvitilassa, joka on kasvanut 5,4 senttimetriä. Keskimmäisen rivin penkkejä pystyy tarpeen mukaan siirtelemään pituussuunnassa 18 senttimetriä. Jos auton valitsee seitsemänpaikkaisena, tavaratila on 230 litraa ja kolmas rivi kaadettuna 700 litraa.

Tyyliltään Tiguan Allspace on hyvin pitkälti samaan aikaan suunnitellun perus-Tiguanin kaltainen, mutta takaovet ovat Allspacessa pidemmät ja konepeltiä nostettiin hieman ylemmän. Muotoilussa voi nähdä näin ollen viitteitä myös Volkswagen Atlas -automalliin, joka on suunnattu Yhdysvaltain markkinoille.

Tiguan Allspace – moottorivaihtoehdot

Suomessa Volkswagen Tiguan Allspace on saatavilla kahdella bensiinimoottorilla ja kolmella dieselmoottorilla. Bensiinimoottorit ovat teholuokissa 110 kW (150 hv) ja 132 kW (180 hv). Dieselmoottorit puolestaan teholuokissa 110 kW (150 hv), 140 kW (190 hv) ja 176 kW (240 hv). Pienempi 1,4 TSI bensiinimoottori on varustettu aina DSG-automaattivaihteistolla ja isompi 2,0 TSI on puolestaan aina 4MOTION-nelivedolla ja DSG-automaattivaihteistolla. Dieselmoottorit on varustettu 4MOTION-nelivedolla ja DSG-automaattivaihteistolla, paitsi pienin 2,0 TDI, joka on saatavilla myös ilman 4MOTION-nelivetoa. Varustelutasoina on tarjolla joko Comfortline tai Highline.

Tiguan Allspace tavaratila ja kolmas penkkirivi.

Kolmannen penkkirivin istuimet täytyy valita lisävarustelistalta. Viisipaikkaisen auton tavaratila on hulppeat 760 litraa.

Volkswagen Tiguan Allspacen vakiovarusteena on 8” kosketusvärinäytöllä varustettu Radio Composition Media ja App-Connect. App-Connect-älypuhelinliitäntä mahdollistaa Apple CarPlayn käyttämisen sekä MirrorLink-yhteyden käyttämisen auton kosketusnäytöltä. Vaihtoehdoksi on myöhemmin tulossa myös Android Auto. Lisävarusteena saatavilla on myös 8” kosketusvärinäytöllä varustettu radio ja navigointi Discover Media tai 9,2” Discover Pro eleohjauksella. Saatavilla on myös 12,3” digitaalinen mittaristo Active Info Display (Highline vakio) ja tuulilasinäyttö Head-up Display.

Kaikissa Tiguan Allspace 4MOTION-malleissa on 4MOTION Active Control -nelivetotilan valinta ajoprofiilinvalinnalla: Onroad, Offroad, Snow sekä Offroad individual, joista kuljettaja voi kiertokytkimellä valita maasto- ja sääolosuhteisiin sopivimman. Onroad-nelivetotilan ajoprofiilissa kuljettaja voi valita neljästä ajoprofiilista: Normal, Sport, Eco ja Individual. Mikäli autossa on mukautuva alustansäätö DCC (vakiovaruste Highline / lisävaruste Comfortline), valittavissa on myös Comfort-ajoprofiili.

Uuden Tiguan Allspacen turvallisuutta lisää vakiovarusteena oleva ympäristönvalvontajärjestelmä Front Assist, joka sisältää myös jalankulkijatunnistuksen. Jalankulkijan tunnistus jarruttaa automaattisesti törmäyksen uhatessa joko pienentäen törmäysenergiaa tai estäen koko törmäyksen. Turvallisuutta lisää myös lisävarusteena tarjolla oleva ennakoiva turvajärjestelmä, joka antaa suojaa onnettomuuden uhatessa. Se sulkee automaattisesti auton ikkunat ja kattoluukun sekä esikiristää turvavyöt.

Volkswagen Tiguan Allspacen vakiovarustukseen kuuluvat kaistanpitoavustin Lane Assist, kaukovaloautomatiikka Light Assist, pysäköintitutkat edessä ja takana, lämmitettävä monitoimiohjauspyörä (DSG-malleissa myös vaihteenvalitsimet), mukautuva vakionopeudensäädin ACC ja täysautomaattinen Climatronic 3-alueilmastointi sekä polttoainekäyttöinen lisälämmitin. Highline-varustetaso tuo näiden varusteiden lisäksi vielä dynaamiset led-ajovalot sekä kaukovaloautomatiikka Dynamic Light Assistin mukautuvalla valonjakaumalla, avaimettoman lukitus- ja käynnistysjärjestelmä Keyless Accessin, Ambiente-valopaketin, led-takavalot ja digitaalisen mittariston Active Info Displayn.

Kattavan vakiovarustuksen lisäksi uuden Tiguan Allspacen voi räätälöidä omiin tarpeisiinsa esimerkiksi Travel-paketilla, mikä sisältää navigointijärjestelmä Discover Median lisäksi pysäköintiavustin Park Assistin, peruutuskameran Rear View:n, ympäristöntarkkailujärjestelmä Area View:n ja liikennemerkkien tunnistusjärjestelmän. Takaluukun sähkökäyttöinen Easy Open -toiminto täydentää käyttömukavuutta ja on Highline-varustelutasossa vakiovaruste. Saatavilla on myös 14-suuntaan säädettävät ergoActive-etuistuimet ja lämmitettävä tuulilasi.

Korkeaa turvallisuustasoa voi vielä parantaa ja ajamista helpottaa kuljettajaa avustavat järjestelmät -paketilla, mikä sisältää hätätilanneavustin Emergency Assistin, ruuhka-avustin Traffic Jam Assistin sekä kaistanvaihtoavustin Side Assist Plussan, joka varoittaa kuolleessa kulmassa olevasta ajoneuvosta ja peruutettaessa risteävästä liikenteestä.1 Comment

Comments are closed.