Uusi Seat Ibiza ei ole hinnalla pilattu

Seat Ibiza
Kuva: Seat

Uusi Seat Ibiza on saanut Suomen hinnaston, jossa alkaen hintaisen Reference-varustellun auton saa 14 979,57 eurolla. Aluksi tilattavissa on kuusi bensiinimoottorilla varustettua versiovaihtoehtoa ja myöhemmin mallisto laajenee vuoden 2017 aikana kattamaan myös diesel- ja maa-/biokaasumoottorivaihtoehdot.

Uusi Seat Ibiza on Volkswagen-konsernin ensimmäinen malli, jossa käytetään uutta modulaarista MQB A0 -alustaratkaisua. Uuden alustaratkaisun ansiosta Ibizan sisätilojen kerrotaan kasvaneen merkittävästi ja edustavan näin ollen luokkansa parhaimmistoa. Jalkatila takana on kasvanut 35 mm, pääntila edessä on kasvanut 24 mm ja takana 17 mm. Istuimet ovat jopa 42 mm leveämmät kuin edellisessä mallissa. Tavaratilaan on saatu lisätilaa 63 litraa ja koko on nyt 355 litraa, luokkansa suurin. Uuden alustarakenteen kerrotaan parantaneen auton ajettavuutta, ja ajo- sekä matkustusmukavuutta on paranneltu äänieristys lisäämällä.

Seat Ibiza – avustavat järjestelmät ja moottorit

Uusi Ibiza on saatavana neljällä eri varustelutasolla: Reference, Style, FR ja Xcellence. FR-varustelutaso on vaihtoehto urheilullisuutta kaipaavalle kuljettajalle ja Xcellence -varustelutaso edustaa parasta autoon saatavaa tasoa.

Seat Ibizan kuljettajaa avustavat järjestelmät ovat tuttuja Leonista ja Atecasta, mutta harvinaisuuksia tässä kokoluokassa. Ibizassa on vakiovarusteena Front Assist -automaattinen hätäjarrutustoiminto. Lisävarusteina on saatavilla mm. mukautuva vakionopeudensäädin, KESSY avaimeton keskuslukitus ja käynnistys sekä uuden sukupolven korkealaatuiset etu- ja takapysäköintitutkat ja premium-luokan 8-tuumainen kosketusnäyttö. Ibizaan on saatavilla myös älypuhelimen langaton induktio lataus.  Uusi Ibiza on täysin liitettävissä Apple CarPlay-, Android Auto- ja Mirror Link -palveluihin.

Uuteen Seat Ibizaan on saatavana 75-, 95- ja 115-hevosvoimainen TSI-bensiinimoottori. Kaikki 1,0 TSI -moottorit ovat kolmesylinterisiä ja ne on varustettu turboahtimella, välijäähdyttimellä ja suorasuihkutuksella. Uusi nelisylinterinen 1,5 TSI 150 hv bensiinimoottori sekä 90 hevosvoiman 1,0 TSI -maa-/biokaasumoottori saapuvat valikoimaan syksyllä 2017.

Kesän jälkeen Ibiza on saatavana myös 1,6 TDI 95- tai 115-hevosvoimaisella dieselmoottorilla. Manuaalivaihteisto on 75- ja 95-hevosvoimaisissa viisivaihteinen ja tehokkaammissa moottoreissa kuusivaihteinen. Uuteen SEAT Ibizaan voi valita myös seitsemänvaihteisen DSG-automaattivaihteiston kaksoiskytkimellä. Uusi SEAT Ibiza on saatavana ainoastaan 5-ovisena versiona.

Suomessa uusi Seat Ibiza esitellään kuluvan vuoden kesäkuussa.