Uusi Skoda Kodiaq L&K – karhuperheen kuningas

Skoda Kodiaq L&K
Skoda Kodiaq L&K on mallisarjan ylellisin ja parhaiten varustelu versio. Kuva: Skoda

Skoda Kodiaq -mallisto saa uuden lippulaivan Geneven autonäyttelyssä muutaman viikon päästä esiteltävästä Kodiaq L&K -versiosta. Uutuusmallin myötä esitellään myös aiempaa kattavampi moottorivalikoima, joka koostuu neljästä bensiini- ja dieselvaihtoehdosta.

Bensiinimoottoreita on tarjolla 150 hevosvoimainen 1.5 TSI ja 190 heppainen 2.0 TSI. Uutena ominaisuutena myös bensiinimoottoreissa on pakokaasupäästöjä vähentävä hiukkassuodatin. Dieselmoottorin voi puolestaan valita 2.0 TDI:n joko 150 tai 190 hevosvoimaisena.

Uusimman sukupolven 7-vaihteinen DSG-automaattivaihteisto on saatavilla molempiin bensiinimoottoreihin sekä 150 hevosvoimaiseen dieseliin. Nelivedon saa kaikkien neljän moottorivaihtoehdon yhteydessä, mutta tehokkaimmissa se on vakiona. Nelivetoisissa Kodiaq L&K -malleissa on vakiona myös mukautuva alustan säätöjärjestelmä (DCC).

Skoda Kodiaq L&K

L&K -kirjainyhdistelmä on aiemminkin tarkoittanut Skodan kohdalla runsasta varustelua ja muita malleja ylellisempiä yksityiskohtia. Skoda Kodiaq L&K:n vakiovarustelu sisältääkin muun muassa sähköisesti säädettävät etuistuimet muistilla.

Sähkötoimisesti säädettävät ja koria vasten käännettävät ulkopeilit ovat automaattisesti himmentyvät, ja niissä on sekä muistitoiminto että maavalot. Niiden lisäksi autossa on 9,2” Columbus-navigointi- ja tietoviihdejärjestelmä, Canton Sound System 10 kaiuttimella, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, kaista-avustin, kaistanvaihtovaroitin, peruutusvaroitin, automaattinen pysäköintiavustin, Area View 360 kamerajärjestelmä, Virtual Pedal – kosketukseton takaluukun avaus ja sulkeminen, avaimeton keskuslukitus ja käynnistys, mukautuva vakionopeuden säädin, automaattisesti himmentyvä taustapeili, sadetunnistin, Kodiaq-tekstilogot etu- ja takaovien kynnyslistoissa sekä jalkatilamatot.

Kodiaqin lisäksi Skodan katumaasturiperheeseen kuuluu myös Karoq-malli.1 Comment

Comments are closed.