Välitilinpäätös kesältä 2022

MAN TGX 28.480 6x2 kymppipyörä / kuvat Mikko Kilkki

Blogissani olen toisinaan tehnyt sellaisia blogipostauksia, joissa summaan mennyttä yhteen. Viimeksi tein sellaisen kuluvan vuoden tammikuussa. Koska täytin toukokuussa 35 vuotta, ja heinäkuu on käsillä, ajattelin nyt olevan hyvä paikka blogini välitilinpäätökselle.

Listallani on tällä hetkellä ajettuna 1145 autoa. Kaikkea mahdollista on tullut testattua mopoautosta paloautoon, ja kaikkea mahdollista siltä väliltä. Minun mopoautoajeluni liittyi puhtaasti siihen, kun mopovaihe jäi 15 -vuotiaana kokematta, niin päätin sitten syntymäpäiväni alla käydä koittamassa, mistä jäin 20 vuotta takaperin vaille. Jos tämä ajamani mauto, eli mopoauto lasketaan mukaan ajamiini autoihin, tällöin listalla on 1146 autoa.

Paloauton koeajo taas tapahtui Scanian koeajokiertueella, kun sellaisen testimahdollisuus oli tyrkyllä. Koska minulla BC -ajokortti löytyy, niin olihan se käytävä paloautollakin ajamassa. Paloauton koeajo on varmuudella asia, että se tuskin kovin äkkiä toistuu, koska en ole palomies, enkä edes harrasta VPK:ta.

Aika useinkin minulta kysytään, mikä on mielenkiintoisin koeajoni? Erilaisia koeajolistauksia olen tehnyt ennenkin blogiini. Listaan tähän nyt muutaman oman huippusuosikkini omista koeajoista, jotka on nähty viimeaikoina blogissani:

1995 Cadillac Seville STS

Koeajossa Cadillac Seville STS / kuvat Mikko Kilkki

Kiertelin huvikseni Jyväskyläläisen autoliikkeen pihaa, kun huomasin mustan Cadillacin. Autossa ei ollut vielä hintalappua. Kun kysäisin asiasta myyjältä, sain tietää, että auto on juuri tullut heille, ja historia on todella mielenkiintoinen. Se on myyty Suomesta uutena, viety Ranskaan, sieltä Sveitsiin, ja palannut sitten takaisin Suomeen

Koeajo järjestyi, ja kirjoitin aiheesta tottakai blogiini.

Tiktokissa tämän Cadillacin koeajovideolla on 33 000 katselukertaa. Olen hieman yllättynyt siitä, kuinka hyvin autovideoni ovat Tiktokissa saaneet tuulta alleen.

2014 DS 3 Crossback

DS 3 Crossback / kuvat Mikko Kilkki

Näillä kilometreillä ei ole enää kovin helppoa löytää sellaisia automerkkejä, joilla ei olisi ajanut. Keväällä 2022 sellainen kuitenkin löytyi, Ranskalainen ja Citroenista omaksi merkikseen eriytetty DS. Koska auto oli tyrkyllä vaihtoautohallissa, oli koeajolla tietenkin käytävä. Kirjoitin autosta blogiini.

Minulla on listalla nyt 52 ajettua automerkkiä. Vähiin käy ennenkuin loppuu sellaiset automerkit, joilla en ole ajanut. Testaamatta on vielä esimerkiksi Lamborghini. Ferrarissa olen parkkipaikalla istunut kuljettajan paikalla, mutta tieliikenteessä en ole Ferraria vielä päässyt ajamaan.

2016 Chevrolet Silverado 2500 HD

Chevrolet Silverado 2500 HD vuosimallia 2016 / kuvat Mikko Kilkki

Silverado on mielessä ehkäpä siksi, että se on tätä kirjoittaessa yksi viimeisimpiä koeajojani. Kuusilitrainen V8 ei tietenkään sovi nykyiseen ympäristöpoliittiseen maailmankuvaan, jossa vaaditaan autokannan sähköistymistä. Itselle tämä oli kuitenkin ammatillisesti mielenkiintoinen koeajo, jotta saa vertailukohtaa mahdollisimman erilaiseen autokalustoon.

Tiktokissa tämän Silveradon koeajovideolla on katselukertoja 8054.

Chevrolet Silveradon koeajoraporttiin pääset tästä.

2020 Ford Mustang Convertible

Ford Mustang Convertible 2020 / kuvat Mikko Kilkki

Kun aurinkoinen kesäpäivä ilman vesisadetta sattuu Suomessa kohdilleen, on siitä todellakin nautittava. Jokaisesta sekunista. Prätkäkorttia minulla ei ole, joten siitä johtuen avoauto on luonnollinen nautintoväline. Keväällä 2022 löytyi vaihtoautona autoliikkeestä vuosimallin 2020 Ford Mustang Convertible, joten tätä oli käytävä ulkoiluttamassa. Avoautokausi on aina polkaistava käyntiin, joka kesä.

Tiktokissa Mustangin koeajovideo on tähän mennessä saanut 56 100 katselukertaa. Pikaisen arvioni mukaan se on tällä hetkellä katsotuin videoni Tiktokissa.

Mustangin avomallin koeajoraporttiin pääset tästä. Myös kovakattoisen Mustangin koeajo blogistani löytyy.

Lopputulema – Myös videoita tulee, ainakin Tiktokiin

Koeajossa Cadillac Seville STS / kuvat Mikko Kilkki

Moni on varmasti huomannut, että koeajojen aikana olen myös Tiktokiin kuvannut videota. Videot Tiktokissa tuntuvat saavan varsin hyvin katselukertoja, joten sikäli alusta on mielekäs. Youtubeen tulen kuvaamaan materiaalia ehtiessäni, mutta Tiktokin videot lupaan niistä kiinnostuneille varmasti, joten taajuudella kannattaa pysyä. Olen Tiktokissa omalla nimelläni. -> @mikkokilkki

Eihän siinä, tänään minun suuntani on Lappeenranta. Huomenna starttaa Suur-Saimaan ympäriajo, minne startataan kaverini kanssa vuosimallin 1972 Saab 99:llä. Palataan autojen ja autoilun merkeissä asiaan!

Kuvat ja teksti: Mikko Kilkki