Viikon vaihtoauto: Koeajossa Fiat Fullback

Fiat Fullbak vm2017 / kuvat Mikko Kilkki

Fiat on aina osannut pienten autojen valmistuksen. Onpa mallistossa ollut myös pakettiautoja ja matkailuautoja kautta historian. Nyt kuitenkin autoliikkeessä tuli vastaan löytö, jollaista ei liian usein löydä – Fiatin nimellä tehty pick-up! Auto tottelee nimeä Fullback, ja se on tehty samalle pohjalle ja samalla tuotantolinjalla kuin Mitsubishi L200.

Jos on siis Mitsubishin lavamallia joskus ajanut, tämä auto tuskin yllättää. Koska Fiatin nimellä myydään nelivetoista, pykälää jytkympää lavamallia, oli käytävä myyjän juttusilla hakemassa avaimet. Onhan se mielikuva Fiateista aivan jotain muuta – joko sellainen pikkukippo, tai asuntoauton alustaksi rakennettu Ducato. Fiat Fullback ei todellakaan mahdu kumpaankaan kategoriaan.

Minkälainen on Fiat Fullback?

Fiat Fullbak vm2017 / kuvat Mikko Kilkki

Auto on vuosimallia 2017. Konehuoneessa mylvii 2,4 -litrainen dieselpata, ja vaihteiston virkaa hoitaa manuaali. Varustelistaus käsittää ilmastoinnin, vetokoukun, navigoinnin ynnä muuta tarpeellista.. Jakopää on ketjulla, joten jakohihnan vaihtoja ei tarvitse miettiä. Auto on ajettu 106 000 kilometriä, ja viimeisin huolto on tehty papereiden mukaan 99 962 kilometrin kohdalla.

Kaikki vaikuttaa siltä, että Fiatikin taipuisi nelivetohommiin, jos sille vain tohtisi antaa moisen mahdollisuuden. Vaikka auto on käytännössä kuin Mitsubishi, jostain syystä ostajat eivät ole ottaneet Fullbackia omakseen.

Fiat Fullbak vm2017 / kuvat Mikko Kilkki

Tälle Fullbackille ostaja luultavasti löytyy yksityisautoilijoiden puolelta, kiitos varustelistauksesta löytyvän lavakatteen. Kiinteistönhuoltoa tekevät firmat luultavasti ostavat autonsa ilman mitään joutavia lavakatteita, jolloin lavalle saa nopeammin esimerkiksi lumikolat ynnä muun tarpeellisen työvälineistön.

Normaalia arkikäyttöä ajatellen autoon ei ole oikeastaan mitään lisättävää tai poistettavaa.

Koeajo – Miltä tämä tuntuu?

Fiat Fullbak vm2017 / kuvat Mikko Kilkki

Auto lähtee perinteiseen tapaan avaimesta käyntiin, käsijarrukin on perinteistä kahvamallia. Se on hyvä, sillä kyseessä on täysiverinen työauto. Istuimen säädöt kuitenkin löytyvät sähköllä, ratin säädöt taas käsipelillä. Hallintalaitteiden sijoittelu ja ajoasento ovat 170 -senttiselle kuljettajalle työkäyttöön soveltuvat.

Taajamassa auto on järkevän oloinen ajaa – mitään yllätyksiä ei ilmene. Vaikka kyseessä on nelivetoinen työkalu, auto on siihen nähden yllättävän mukava ajaa. Menneisiin vuosikymmeniin verrattuna edistystä on tapahtunut niin rutkasti, ettei vanhoihin työkaluiksi tehtyihin autoihin voi millään tasoa verrata. Vaikka moitteita on hankalaa keksiä, on kuitenkin selvää, että maastossa nelivetoa todennettaessa auto antaisi vielä enemmän itsestään.

Fiat Fullbak vm2017 / kuvat Mikko Kilkki
Peruutuskameran kuva on järkevän kokoisella näytöllä.

Kun autolla poikkeaa moottoritielle, on meno sielläkin toimivaa. Mikään ohituskaistojen kunkku tämä ei ole, mutta toisaalta auton perään on helppo kuvitella joko asuntovaunu, rakennustyömaalle menevä henkilönostin, tai jokin muu tarvikekuorma.

Sopisiko Fiat Fullback sitten arkiautoksi yksityishenkilöille? Miksipäs ei, mutta jos haluaa takapenkit autoonsa, on syytä muistaa kohtuuton autovero silloin, kun kyse on B-kortillisesta autosta. Takapenkit pick-upissa kannattaa silloin, kun kyse on C-kortillisesta versiosta.

Lopputulema – Fiat Fullback, Toyota Hilux, Nissan Navara, vai jokin muu?

Fiat Fullbak vm2017 / kuvat Mikko Kilkki

Fullback on samaa kokoluokkaa kuin Nissan Navara, Toyota Hilux, Volkswagen Amarok ja Ford Ranger. On varmasti aivan selvää, että jokainen mainituista autoista on maastokyvykkäitä, sekä hoitaa oman tonttinsa hyvin. Koeajon ja tutustumisen perusteella uskallan suositella Fiat Fullbackia, jos kaipaa pykälää eksoottisempaa lavamallia.

Eksoottinen tämä auto todellakin on, koska netin myyntipalstoilla on myynnissä vain todella harvalukuinen määrä Fullbackeja.

Fiat Fullbak vm2017 / kuvat Mikko Kilkki
Fiat Fullback taipuu näpsäkästi myös pysäköintihalliin.

Auto myynnissä: Rinta-Joupin autoliike, Jyväskylä / www.rinta-jouppi.com

Kuvat ja teksti: Mikko Kilkki