Volvo vie pyöräilijät pilveen

Volvo, suojaavia urheiluvarusteita valmistava ruotsalainen POC sekä Ericsson esittelevät tammikuussa 2015 turvallisuustekniikan, joka yhdistää autojen kuljettajat sekä pyöräilijät. Tekniikka koostuu autosta ja kypäräprototyypistä, jotka yhdistettynä toisiinsa mahdollistavat kaksisuuntaisen tiedonsiirron Volvon pilvipalvelun välityksellä.
Järjestelmän avulla Volvo-kuljettajille ja pyöräilijöille annetaan läheisyysvaroituksia, joiden tavoitteena on vähentää yhteentörmäysriskiä. Auton kuljettaja saa varoituksen lähellä olevasta pyöräilijästä tuulilasiin. Varoitus annetaan, vaikka pyöräilijä olisi kuolleessa kulmassa toisen ajoneuvon takana tai heikosti nähtävissä pimeällä. Pyöräilijää puolestaan varoitetaan kypärään asennetulla varoitusvalolla.

Volvo
Volvolla on kiinnitetty huomiota myös aiemmin polkupyöräilijöiden turvallisuuteen, ja 2013 keväästä lähtien kaikki uudet Volvo-autot on varustettu pyöräilijöiden havaitsemistoiminnolla ja automaattijarrutuksella. Järjestelmä havaitsee pyöräilijät tutkaa ja kameraa käyttämällä. Volvon itselleen asettamana tavoitteena onkin, ettei kukaan enää menehtyisi tai loukkaantuisi vakavasti uudessa Volvossa vuoden 2020 jälkeen.
Onnettomuustilastojen mukaan 50 prosenttia kaikista liikenteessä menehtyneistä pyöräilijöistä on törmännyt autoon.

Kuvat: Volvo Car Group

Leave a Reply