Volvo XC40 keräsi huippupisteet törmäystestissä

Vuoden auto Euroopassa 2018 - Volvo XC40

Volvon uusi kompakti katumaasturi XC40 on saavuttanut huippupisteet Euro NCAO -turvallisuustesteissä. Täydet viisi tähteä saavuttanut automalli keräsi erityisen hyvät 97/100 pistettä aikuismatkustajien turvallisuudessa. Myös lapsimatkustajien turvallisuus sai 87/100 pistettä ja jalankulkija- sekä pyöräilijäturvallisuus 71 pistettä.

Vuoden 2018 testit ovat olleet kaikkien aikojen tiukimmat, ja mukaan on otettu uusia ja aiempaa vaativampia kokeita. Niillä tutkitaan muun muassa pyöräilijöiden havaitsemistoimintoa automaattijarrutuksella ja kaistalla pysymisen hätätukijärjestelmiä. Volvo XC40 sai uuden testin korkeimmat turvallisuuspisteet kaikista testatuista autoista.

Uusi XC40 on yksi markkinoiden turvallisimmista autoista. Siinä on kompaktien katumaasturien laajin turvallisuustekniikoiden vakiovarustus. Ratkaisumme auttavat kuljettajia havaitsemaan vaaratilanteet, välttämään onnettomuuksia ja pysymään turvallisesti omalla kaistalla, ja ne lieventävät jopa tieltä suistumistilanteessa syntyviä iskuja, sanoo Volvon turvallisuuskeskuksen johtaja Malin Ekholm.

Volvolle menestyminen Euro NCAP:n törmäystesteissä ei ole uutta, sillä esimerkiksi viime vuonna uusi XC60-katumaasturi palkittiin kokoniauudessaan parhaana suurena katumaasturina ja yleisesti parhaana autona Euro NCAP 2017 Best in Class -turvallisuusmittauksissa. XC90 sai saman tittelin vuonna 2015.

XC40 valittiin maaliskuussa Vuoden Autoksi Euroopassa 2018. Se on ensimmäinen kyseisen arvostetun palkinnon voittanut Volvo ja osoittautunut sittemmin vahvaksi myyntiveturiksi. Volvo ilmoitti toukokuussa, että se aikoo laajentaa tuotantoaan sekä Euroopassa että Kiinassa vastatakseen mallin huikeaan kysyntään.1 Comment

Comments are closed.